Suspekt hylder afdød dansk sangerinde på nyt nummer

Nummeret til Linkoban er ifølge raptrioen den sang, de har brugt længst tid på at lave nogensinde.

Suspekt mindes Linkoban på deres nye plade, 100% Jesus. Scanpix/Mathias Bojesen Fold sammen
Læs mere

Efter et længere sygdomsforløb døde Linkoban af kræft for et år siden blot 30 år gammel, og dødsfaldet efterlod familie, fans og kolleger i sorg og chok.

Linkoban, der bar det borgerlige navn Ling Ly, var nær veninde af Suspekt, som nu hylder rapsangerinden på deres nye album, "100% Jesus".

"Lings sang" har været det sværeste nummer at skrive nogensinde og den sang, der har taget længst tid at lave, fortæller Suspekt-drengene i et interview med Soundvenue.

- Vi har alle andre mistet masser af venner og bekendte, men Ling var også selv musiker, så jeg tror ligesom, at hendes ånd har været med det var sådan, at der måttes laves et eller andet, forklarer Emil Simonsen fra raptrioen til musikmagasinet.

- Det er ikke bare lige noget, man skriver. Og det er ikke bare lige et nummer, man laver. Vi har virkelig brugt lang tid på det. Virkelig lang tid, siger Simonsen til Soundvenue og tilføjer, at personen, der har lavet strygere til Coldplay og The Verve, også har lavet strygerne til "Lings sang".

Nummeret er seks minutter langt, og omkvædet synges af Lau Ingemann Pedersen fra Fribytterdrømme, mens radioværten og musikeren Simon Jul blandt andre står bag beatet.

Suspekt har altid haft et nært bånd til Linkoban, og det er kun blevet stærkere og stærkere, fortæller Emil Simonsen til Soundvenue.

- Hun var ligesom med under hele denne her plade, og vi blev virkelig enormt tætte venner. Det var vi også før, men det er mærkeligt, at der skal en sygdom til, at man er meget intenst sammen, lyder det fra rapperen til musikmagasinet.

Linkoban meddelte i oktober 2015, at det danske sundhedsvæsen havde gjort alt, hvad det kunne. Det fik efterfølgende blandt Suspekt, Benal og Jooks til at lave en støttekoncert, så sangerinden kunne søge videre behandling i Tyskland.

Linkoban døde tre måneder efter den 17. februar blot 30 år gammel.

/ritzau/FOKUS