Susanne Bier skal instruere stjernebesat mini-serie

Den danske instruktør skal instruere en miniserie baseret på en af John le Carrés spionthrillere.

Filminstruktør Susanne Bier skal instruere ny TV-serie for AMC, der blandt andet tidligere har produceret »Mad Men«.
Filminstruktør Susanne Bier skal instruere ny TV-serie for AMC, der blandt andet tidligere har produceret »Mad Men«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech

Få dage før biografpremieren på Susanne Biers nye danske drama “En chance til” har det amerikanske tv-selskab AMC offentliggjort, at Susanne Bier skal instruere alle afsnit af ét af de mest prestigefyldte internationale tv-projekter i 2015: Miniserien »the Night Manager« John le Carrés populære spion-thriller fra 1993, der på dansk har titlen »Natportieren«.

»Det her er virkelig et drømmeprojekt for mig. Jeg har længe haft stor lyst til at lave tv, og nu får jeg lov til at arbejde med et af de mest spændende tv-projekter på det internationale marked,« siger Susanne Bier.

Øverst på rollelisten står Tom Hiddleston, kendt som skurken fra »Thor«-filmene og »The Avengers«, og den prisbelønnede skuespiller Hugh Laurie, der i otte sæsoner (2004-12) spillede titelrollen i den enormt populære amerikanske tv-serie »House«.

»Det er et fantastisk cast, vi har fået med, og at det er selveste AMC og BBC, der skaber serien sammen med The Ink Factory er så vildt, at jeg må knibe mig i armen dagligt. »The Night Manager« er uden sammenhæng den største og mest udfordrende produktion, jeg nogensinde har været involveret i, og jeg kan slet ikke vente med at komme i gang,« siger Susanne Bier.

TV-serien bliver den første TV-produktion af en John le Carré-bog i 20 år. Miniserien følger den tidligere britiske soldat Jonathan Pine (Tom Hiddleston), der arbejder som natportier på et europæisk luksushotel, da han bliver rekrutteret til at spile en nøglerolle i en storstilet under-cover operation for at afsløre den magtfulde og livsfarlige våbenhandler Richard Onslow Roper (Hugh Laurie).

Bogen The Night Manager er én af le Carrés mest kritikerroste romaner og er oversat til mere end 20 sprog.