Susanne Bier om Golden Globe-chance: Meget større end håbet

Den danske filminstruktør er stolt over, hvor godt "Natportieren" klarer sig i en amerikansk kontekst.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Los Angeles. Det er en stor cadeau til serien "Natportieren" og dens hold af skuespillere, at den skal dyste med om fire Golden Globe-statuetter til januar.

Danske Susanne Bier, der har instrueret miniserien, er derfor stolt af seriens fire nomineringer.

- Det er fantastisk. Det er meget, meget større, end vi kunne have håbet på. Det er super sjovt, flot og dejligt, siger hun.

"Natportieren" er den danske titel på et britisk spiondrama, som er baseret på den britiske forfatter John Le Carrés roman fra 1993.

Den er dermed ikke en naturlig del af den amerikanske verden for tv-serier, hvilket gør de fire muligheder for en Golden Globe-høst endnu større.

- Det er primært en engelsk serie, så at den klarer sig så stærkt i en amerikansk kontekst, er virkelig en tilkendegivelse af, at de er glade for den. Det er der meget få serier, der gør, siger Susanne Bier.

"Natportieren" kan vinde for bedste miniserie, mens tre af seriens skuespillere er nomineret til en pris for deres præstationer.

Det er skuespillerne Hugh Laurie, Tom Hiddleston og Olivia Colman, der derudover kan gøre sig håb om at blive hædret med en Golden Globe.

Tom Hiddleston er nomineret i kategorien bedste skuespiller i en miniserie.

Den tidligere Golden Globe-vinder Hugh Laurie er nomineret til bedste mandlige birolle, mens Olivia Colman kan få en statuette i den kvindelige pendant.

Chancerne for at vinde alle kategorier er dog små. Susanne Bier er heller ikke sikker på, at en eneste af nomineringerne vil blive omsat til en statuette.

- Det er meget hård konkurrence og meget muligt, at vi slet ikke vinder noget. Så lige nu er jeg bare glad for de fire nomineringer, siger hun.

Hvis "Natportieren" vinder prisen for bedste miniserie, skal Susanne Bier på scenen sammen med resten af holdet.

Hun fik i september en Emmy-statuette for bedste instruktør for sit arbejde med den populære serie, der på engelsk hedder "The Night Manager".

Den er produceret til den amerikanske tv-station AMC og britiske BBC One.

Golden Globe-statuetterne bliver uddelt 8. januar 2017.

/ritzau/