Susanne Bier nomineret til Emmy-pris

Den danske filminstruktør Susanne Bier er nomineret til Emmy-prisen for bedste instruktør efter sit arbejde med serien "Natportieren".

Foto: JENS KALAENE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Da tv-serien "Natportieren" for første gang rullede over de danske tv-skærme, gik der ikke længe før, at de danske seere blev bidt af den hårrejsende historie om superskurken Richard Roper og hotelportieren Jonathan Pine.

Det var dog ikke kun tv-seerne, som var begejstrede for serien, der er instrueret af den danske filminstruktør Susanne Bier. Anmelderne har heller ikke holdt sig tilbage med rosende ord om den seks afsnit lange thrillerserie.

"Natportierens" succes stopper langt fra her. Nu er det anmelderroste tv-hit blevet nomineret til hele 12 priser ved dette års Emmy-uddeling, hvor Susanne Bier har mulighed for at vinde prisen for bedste instruktør indenfor hovedkategorien "Limited Series".

Bedste miniserie, bedste mandlige hovedrolle og bedste kvindelige birolle samt bedste manuskript er bare nogle af de andre kategorier, Biers serie skal dyste i.

Susanne Bier har tidligere vundet flere fornemme priser, blandt andet en Oscar-statuette, men det er første gang, at hun er nomineret til en Emmy. Yderligere er Susanne Bier den eneste kvinde, der er nomineret inden for sin kategori.

Den prestigefyldte prisuddeling, der årligt hædrer de bedste tv-produktioner, finder sted 18. september i Los Angeles i USA, hvor talkshowværten og komikeren Jimmy Kimmel er vært.

/ritzau/FOKUS