Susanne Bier: "Natportieren" fortsætter

Successerien "Natportieren" får en fortsættelse, bekræfter instruktøren Susanne Bier over for britisk medie. Et hold forfattere er sat til at finde på en fortsættelse.

A Susanne Bier modtog en Emmy for  »natportieren« i september sidste år. Foto: Frederic Brown/Scanpix. Fold sammen
Læs mere
Foto: FREDERIC J BROWN

Seriesuccesen »Natportieren« får nu en fortsættelse. Det bekræfter den danske stjerneinstruktør Susanne Bier over for det britiske mediemagasin Broadcast. Men seerne kan nok få lov at vente et stykke tid på nye afsnit historien om agenten Jonathan Pine, som i seriens første ombæring lod sig infiltrere i en livsfarlig våbenhandlers verden.

»Natportieren« var nemlig« slet ikke tænkt som andet end en miniserie i seks afsnit. Første ombæring af den populære serie var  baseret på en roman fra 1993 af den britiske forfatter John Le Carré. Og der eksisterer ganske enkelt ikke et forlæg for en fortsættelse.

Nu er et hold forfattere sat på opgaven.

»Vi vil alle gerne lave en sæson to, men vi ønsker bestemt ikke at lave noget, der ikke lever op til sæson et,« siger Susanne Bier til Broadcast.

»Det ville være en virkelig dårlig idé.«

Seriens producent, Simon Cornwell, som i øvrigt er John Le Carrés søn, fortalte allerede i oktober britiske Radiotimes, at BBC og de amerikanske TV-kanal AMC, der har bestilt serien, var interesseret i en fortsættelse.

Det er ikke svært at forstå: Da »Natportieren« blev vist i hjemlandet Storbritannien havde den mellem otte og ti mio. seere, hver gang den gik over skærmen. Siden er den solgt til mere end 100 lande, og Susanne Bier samt seriens komponist har modtaget eftertragtede Emmy-priser for deres indsats.

I januar blev »Natportieren« en af de store vindere ved Golden Globe-uddelingen i Los Angeles, hvor stjernerne Tom Hiddleston, Hugh Laurie og Olivia Coleman alle kunne gå hjem med en statuette for deres arbejde.

Det er endnu ikke bekræftet, at nogen af de oprindelige rollehavende vil være at finde på en eventuel ny sæsons rulletekster.

BBC er i øvrigt så ivrige efter mere af samme skuffe, at TV-stationen netop har bestilt en bearbejdning af John Le Carrés koldkrigsroman »Spionen, der kom ind fra kulden«.  Også den skal produceres af produktionsselskabet The Ink Factory, der stod bag »Natportieren«.