Surt show: Vicepræsident buhet ud på Broadway

USAs vordende vicepræsident var i teatret fredag aften og blev buhet ad – men gik ikke i pausen

Den kommende vicepræsident, Mike Pence, fik læst og påskrevet af skuespilleren Brandon Victor Dixon. Foto: YouTube Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Var det et stunt? Eller ville han bare slappe af efter en lang og udmarvende valgkamp?

Mike Pence befandt sig i hvert fald på det forkerte sted fredag aften. Hvad enten det var med vilje eller resultatet af en katastrofal fejlvurdering.

USAs vordende vicepræsident ville se musicalen »Hamilton« på Broadway i New York. Forestillingen handler om en af nationens »founding fathers«, Alexander Hamilton, finansminister under George Washington fra 1789 til 1795.

En af forestillingens hovedroller er vicepræsidenten Aaron Burr. Han spilles på Broadway af Brandon Victor Dixon. Altså en sort amerikaner.

Mike Pence har ikke ligefrem ført en valgkamp med tolerance og antiracisme i højsædet. Så da han viste sig i Richard Rogers Theater den aften, brød helvede løs. Enkelte tilhørere hujede over synet af ham, en hel del andre buhede.

Nogle optog også det bizarre optrin med deres mobil. Og da rygtet havde bredt sig til hele salen, kom der flere buhråb til – selv under forestillingen.

Den kommende vicepræsident med følge blev siddende. At hverken publikum eller de medvirkende fandt ideen så god igen, lod han sig ikke påvirke af.

Ikke mange havde til gengæld ventet mere Pence i anden halvleg.

De tog så fejl. Landets vordende vicepræsident vendte tilbage. Han havde ventet, til lyset blev slukket og var så listet ind – så meget som man nu kan liste med en hær af sikkerhedsfolk omkring sig.

Nervøs for den nye ledelses evner

Begivenhederne lige efter tæppefald har for længst fået omtale over hele verden. Brandon Victor Dixon trådte frem til scenekanten, tyssede på tilhørerne og læste så en tale op.

Han bød Mike Pence hjertelig velkommen i teatret. Men han gjorde også opmærksom på de »mange slags amerikanere« blandt de medvirkende. Og de følte sig alle sammen nervøse for den nye administrations evne til at »passe på os, på vores planet, på vores forældre«, sagde han.

Mike Pence selv har foreløbig ikke reageret på aftenens kulmination.

Donald Trump har til gengæld været hurtigt ude på Twitter – en klassiker fra den kommende præsidents side. Han kaldte teatertruppens udfald mod sin vicepræsident for »chikane« og forlangte en undskyldning.

Ikke alle kulturfolk mellem tilhørerne ville have gjort som truppen. Stevie Van Zandt fra Bruce Springsteens legendariske E Street Band har kaldt Dixons ord for »mobning«. Diverse spillesteder og kunstneriske venues i almindelighed skal være »fredhellige« og åbne for alle, skrev han på Twitter.

Men vicepræsidenten skal nok ikke forvente en undskyldning. Brandon Dixon har kaldt sit udfald en »samtale« og fortryder intet.