Superpopulært gådespil tager København med storm

'Bliv spærret inde i et rum og prøv at bryd ud' er blevet det helt store samtaleemne.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

"I er Olsen-banden. Inde i det her rum er der en kæmpe diamant, og vagten er gået til frokost i præcis én time. Held og lykke", siger Jacob Palmqvist fra Mindquest og lukker døren bag AOK-redaktionen.

Gamle telefoner, skrivemaskiner, postkort og andre velvalgte rekvisitter er nu vores eneste spor i jagten frem mod det ultimative kup i en kælder ved Nyhavn.

Alt er del af et større gådepuslespil, der kan minde om et levende computerspil, hvor man selv skal hive i dimser, trykker på knapper, udregne logiske udfordringer og til allersidst, forhåbentlig, stikke af med diamanten.

Vi skal ikke afsløre for meget, men AOK redaktionen havde både styrtende succeser og ramlende fiaskoer i den følgende time. Syngende high-fives og håbløs hovedrysten. Noget gav virkelig god mening, andet fik os til at klø os kraftigt i hovedbunden.

Men hver gang vi gik i stå, kom der belejligt en ledetråd på den ophængte skærm, som også fungerer som nedtællingsur. I et andet rum sidder en ansat og lytter, ser og leger med i udviklingen og hjælper til, hvis det behøves.

"Optur!"

"Er du gal, det var sindssygt fedt," råber en af journalisterne, da vi med 20 sekunder igen på uret fuldkommen paniske løber ud af rummet med diamanten under armen. Vi er alle tre høje af spænding og har lyst til at hoppe direkte ind i et nyt rum, til en ny gåde.

Man kan være mellem to og fem mennesker på et hold, og man betaler for selve rummet.

Fra 595 kr. til 895 kr. kan man få det til, afhængigt at, hvornår på ugen, man booker. Weekender er selvfølgelig dyrere end hverdage.

Spillet er oplagt til et ryste venner sammen, enten inden en bytur eller i forbindelse med polterabend eller teambuilding, i og med, at man skal samarbejde om et fælles mål.

Pest eller kolera

Vi bliver mødt på gangen af det andet hold, som også er helt oppe at køre. De er netop sluppet ud efter at have reddet menneskeheden for pest. De kunne også have valgt at skulle nå ud at et rum, inden en bombe eksploderede.

"Vi har tre forskellige rum med tre helt forskellige historier, man skal løse. Men opbygningen er den samme. Man skal løse gåde A for at få stillet gåde B og så fremdeles," fortæller Jacob Palmqvist.

Har kopieret konceptet

Han var selv for nogle måneder siden i Paris med familien og hørte om de såkaldte live escape games, som hitter afsindigt over hele verden i øjeblikket. Budapest har 30 forskellige, og også i London og Paris er det blevet det store hit på ingen tid.

Efter han prøvede det selv i februar, kunne det kun gå for langsomt med at få det til København, og her i maj åbnede han så i Lille Strandstræde.

Nærmest samtidigt åbnede et andet room escape spil, nemlig Mystery Makers tæt ved Kastellet.

"Jeg ser os meget mere som kollegaer, frem for konkurrenter," fortæller Jacob Palmqvist.

"For vi arbejder begge to hen imod, at folk synes, selve konceptet i spillet er fedt. Og når folk så enten har prøvet alle vores baner eller deres baner, så kan vi sende folk over til hinanden, som så kan prøve endnu mere live escape spil."

Hvad: Mindquest og Mystery Makers - Live escape game
Hvor: Lille Strandstræde 20, kld. og Hammerensgade 6
Hvor meget: Fra 595 kr. pr. rum hos Mindquest og fra 200 kr. pr. person hos Mystery Makers