Succesroman bliver til film: »Vi kan ikke få armene ned«

Filmproducent Regnar Grasten har købt rettighederne til Leonora Christina Skovs storsælgende roman »Den, der lever stille«.

Leonora Christine Skov skal selv deltage i arbejdet med mansukriptet til den kommende filmatisering af hendes roman. Arkivfoto: Anne Bæk Fold sammen
Læs mere
Foto: Anne Bæk

En af de mest omtalte romaner i nyere tid, Leonora Christina Skovs roman »Den, der lever stille«, er på vej til det store lærred. FIlmproducenten Regnar Grasten, der står bag publikumshit som »Hvidstensgruppen«, har købt rettighederne til bogen og er begejstret ved udsigten til at se den omsat til film.  

»Det er en fantastisk historie om en kvindes svære kamp for at finde sig en identitet og blive et helt menneske,« siger filmproducent Regnar Grasten til Berlingske

»Den, der lever stille« er Leonora Christine Skovs sjette roman, og gav hende sidste år et folkeligt gennembrud. For bogen modtog hun i år Boghandlernes Gyldne Laurbær.

Forfatteren skriver i et facebookopslag, at andre har været interesseret i at lave bogen til spillefilm, men at hun har haft svært ved at give rettighederne fra sig.

Regnar Grasten brugte meget tid på at give forfatteren den tryghed, hun har søgt.

»Vi er enige om, at manuskriptet skal sidde 100 procent i skabet, og vi arbejder tæt sammen med Leonora. Vi er meget begejstrede og kan ikke få armene ned. Nu glæder vi os at give filmen til danskerne,« siger Regnar Grasten.

Puk Grasten skal instruere og manuskriptet bliver udformet af Thorvald Lervad i samarbejde med forfatteren.

Romanen handler om den ensomme, lesbiske Christina, der vokser og kæmper for at opnå de topkarakterer og den livsførelse, som hendes forældre forventer af hende, og som hun selv mener er en forudsætning for, at de kan elske hende.

»Denne historie handler om den spændetrøje som ‘almindelighed’ kan blive, og jeg tror, det er hemmeligheden bag bogens popularitet. Det er der mange danskere der kan identificere sig med,« siger Regnar Grasten.

Der er endnu ikke sat skuespillere på rollerne til filmen, der forventes at gå i produktion til foråret, når det færdige manuskript ligger klar.