»Stranger Things« blev den mest bingede Netflix-serie i år

"The Crown" topper listen over Netflix-serier, der blev indtaget i mindre doser. En dansker så Bee Movie 317 gange i løbet af året.

Den nye sæson af »Stranger Things« blev den mest bingede Netflix-serie i år, oplsyer tjenesten. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En af årets mest omtalte Netflix-serier var »Stranger Things«, der lancerede sin anden sæson i efteråret. Og serien blev også den mest bingede serie i 2017 - det vil sige den serie, flest så ud i én køre inden for 24 timer efter premieren, skriver Netflix i sin opgørelse over årets hits på streamingtjenesten.

Her har man lavet en række lister over, hvad der henholdsvis binges mest og ses mest i mindre bidder af gangen - blandt andet. Og danskernes mest slugte serier toppes angiveligt af Oprah Winfrey-serien »Greenleaf« med »American Vandal« som nr. 2 og autist-komedien »Atypical« på tredjepladsen.

Listen over serier, vi så over længere tid, toppes af britiske »The Crown«, der også lige har fået en toer - foran den manga-agtige tegnefilm »Neo Yokio« og komedien »Friends from College«.

Netflix offentliggør ikke seertal, så man kan ikke få oplyst, hvor mange seere de enkelte serier har - eller få en reel hitliste over de mest sete serier i løbet af året. I stedet laver man særlister - og har blandt andet på baggrund af en seerundersøgelse offentliggjort lister over, hvilke serier danskerne er mest serie-utro med - altså ser før partneren. Den serie toppes af »Narcos«, »Stranger Things« og »Orange is the New Black«, mens listen over, hvilke serier vi så sammen, toppes af »Stranger Things«, »13 Reasons Why« og »Star Trek: Discovery«.

I den helt kuriøse afdeling oplyser Netflix, at én dansker så Bee Movie intet mindre end 317 gange i 2017. Tilsvarende så en amerikaner »Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl« 365 dage i streg, oplyser streamingtjenesten. I gennemsnit så abonnenterne 60 film om året, mens det på verdensplan blev til 140 millioner timers streaming fra Netflix – dagligt.

Mest slugte serier på Netflix:

1. Greenleaf
2. American Vandal
3. Atypical
4. Suburra: Blood on Rome
5. Gilmore Girls: A Year in the Life
6. 3%
7. Marvel’s Iron Fist
8. Anne with an E
9. Riverdale
10. Ingobernable

Mest sete serier over længere tid (mindre end to timer daglig seertid):

1. The Crown
2. Neo Yokio
3. Friends from College
4. El Chapo
5. Ozark
6. Big Mouth
7. White Gold
8. Dear White People
9. Disjointed
10. You Me Her

Kilde: Netflix.