Storstilet dramaserie på vej: TV2 løfter sløret for premieredato

TV2 afslører onsdag premieredatoen for en ny spændingsserie med Birgitte Hjort Sørensen i hovedrollen.

Birgitte Hjort-Sørensen er en af hovedrolleindehaverne i TV2's nye dramaserie »Greyzone« Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. Birgitte Hjort Sørensen har fundet internationalt fodfæste med roller i blandt andet »Game of Thrones« og »Vinyl«, og snart er hun aktuel i den nye skandinaviske spændingssatsning »Greyzone«.

TV2 kan nu afsløre, at dramaserien får premiere 25. februar. Det skriver TV2 på sin hjemmeside.

Birgitte Hjort Sørensen har hovedrollen som droneingeniøren Victoria. Hun bliver taget som gidsel af terrorister, der planlægger et terrorangreb i Skandinavien. Efterretningstjenesterne i Danmark og Sverige forsøger samtidig at afværge angrebet.

»»Greyzone« er en højkvalitetsserie, som længe har stået på vores ønskeseddel, og vi har fået nogle af de stærkeste spillere på markedet med i dette storstilede projekt, som har været fem år undervejs,« fortæller fiktionschef på TV2, Katrine Vogelsang.

Serien er en co-produktion, der er optaget på tværs af Danmark, Sverige og Tyskland. Og castet, der både er svensk og dansk, byder også på Steppeulven-skuespilleren Joachim Fjelstrup samt de svenske stjerner Tova Magnusson og Ardalan Esmaili.

»Et fiktionssamarbejde på tværs af grænserne giver mulighed for højere kvalitet og større volumen,« udtalte fiktionschef Katrine Vogelsang i sommer, da optagelserne gik i gang.

Serien har premiere søndag 25. februar og løber over ti afsnit.

/ritzau/