Stor spredning i årets Steppeulv-priser

Anmelderdarlings. Ulige Numre og Minds of 99 fik hver to af årets Steppeulv-priser, mens årets Live-navn gik til en sand veteran.

Lars H. U. G. (th) og Minds of 99 var to af  prismodtagerne ved årets Steppeulv-prisfest lørdag aften. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen

Det blev til et lige nummer priser til den topnominerede gruppe Ulige Numre, da der lørdag aften blev overrakt Steppeulv-priser på Bremen i København. Årets sang for sangen »Frit Land« og årets tekstforfatter til gruppens forsanger og sangskriver, Carl Emil Petersen, var, hvad det blev til, da Foreningen af Danske Musikkritikere uddelte priser for år 2015s mest anmelder-elskede musik.

En anden dobbelt pristager var gruppen Minds of 99, der blev hædret med det, der kunne minde om hovedpriserne som Årets Orkester og årets Album for pladen »Liber«. Det var andet år i træk, at Minds of 99 trak hæder med hjem fra Steppeulv-prisfesten, efter at de sidste år blev hædret for årets sang med »Det er Knud, der er død«.

Formanden for de Danske Musikkritikere, Klaus Lynggaard, mangeårig anmelder på Information, hæftede sig før prisfesten især ved, at der er stor spredning blandt priserne i år.

»Jeg kan godt lide, når priserne rammer bredt. Også at der er nogen overraskelser, så man måske får øjnene op for nogle nye navne. For eksempel AV AV AV, som bliver årets producer, det er godt, at der er sådan nogle lidt skæve nogle, hvor folk lige er nødt til at tjekke op på det. Der er nok også mange, der ikke lige kender Amalie Bruun fra Myrkur, som bliver årets vokalist. Jeg håber da, at det kan anspore folk til at gå videre,« siger Klaus Lynggaard, der selv lægger vægt på personligheden i sine valg af Årets Steppeulv.

»Selvfølgelig skal tingene også være i orden - skriver man på dansk, skal der være styr på syntaksen - men det afgørende for mig er, at det er kunstnere, der prøver at finde deres egen vej i det morads, som den musikalske verden er. Men vi er jo en demokratisk forening, hvor alle helst vil bestemme det hele selv, og jeg kan da godt afsløre, at der er stor afstand,« siger Klaus Lynggaard, der også glæder sig over, at Lars H.U.G. får prisen som årets live-navn.

»Det har jo aldrig været meningen, at Steppeulven kun skulle gå til unge, men der er da sjovt, at årets Live-navn i år er over 60. Det giver jo endnu større spredning. Men man må virkelig også sige, at Lars har leveret klatten i år, både på sin plade, men især live.«

Et andet navn, der har været kendt for at levere på scenen, er Sort Sol, som lørdag fik Steppeulvens pioner-pris - især for deres indsats i 80’erne.

»Pionerprisen er jo ikke en ærespris. Man får den ikke for lang og tro tjeneste, men fordi, man har gået nye veje. Og der var Sort Sol altid et skridt foran - især live, hvor man aldrig vidste hvor de var på vej hen. Så var de fire, så var de syv, så var der saxofon med, så var der gæstesolist, så var der ingen sætliste og så gik de sammen med Billedstofteatret. De var hele tiden deres egne og fulde af overraskelser og nok det mest interessante navn herhjemme i 80’erne. Det får de prisen for,« siger Klaus Lynggaard.