Stor københavnsk cocktailbar lukker

Så er det sidste omgang, hvis du vil nå at opleve ægte Gatsby-stemning og gode cocktails.

Foto: Rasmus Kramer Schou

Tiden fra 1920 indtil 1933 er kendt som forbudstiden i USA, hvilket medførte at fremstilling, transport og salg af alkoholiske drikke var forbudt i hele USA. Og det betød selvfølgelig bare, at alkohol blev endnu mere populært.

Læs også: Tør du? Københavnsk restaurant serverer ret med tre af verdens stærkeste chilier

Der var så at sige endnu mere swung over at nyde en god cocktail. Og hele den Great Gatsby-fornemmelse genskabte folkene bag Holmens Kanal Cocktailbar i flotte rammer. Det hjælper selvfølgelig også at lokalerne i Holmens Kanal 7 er fra 1863, og et besøg værd i sig selv. Her er detaljer i hver en krog, fra gulv til loft, og selv de smukke toiletter er som at træde direkte tilbage i historien.

Og hvis du har lyst til at opleve denne cocktailhule fra en svunden tid, så er det nu. Fredag 20. januar er nemlig deres sidste åbningsdag.

Læs også: Kom indenfor på Østerbros nye bøfsandwich-hotspot

»Fredag d. 20. januar vil være den sidste dag for denne gang. Holmens Kanal er blevet købt af vore søde og rare naboer, der grundet kæmpe succes har brug for at udvide til vore lokaler,« skriver de på Facebook men følger også de triste nyheder til dørs med et par positive:

»Vi er stolte og ydmygt begejstrede over hvad gennem de sidste 26 måneder oplevede på adressen, og samtidig afsindig kede af at skulle flytte adresse. Holmens Kanal vender ganske sikkert tilbage i nye omgivelser, men indtil da - tusinde tak for alt.«

Se billederne: Sådan så Københavns Lufthavn ud i gamle dage

Hvad der nu skal ske, følger AOK selvfølgelig op på, ligeså snart der er nyt i glasset.

Hvad: Holmens Kanal Cocktailbar
Hvor: Holmens Kanal 7, Indre By
Hvornår: Sidste åbningsdag fredag d. 20. januar