Stor amerikansk TV-rolle til Danica Curcic

Danske Danica Curcic får en fremtrædende rolle i ny amerikansk TV-serie.

Danica Curcic har fået en rolle i TV-serien »Mist«. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når en ny TV-serie, baseret på den amerikanske forfatter Stephen Kings gysernovelle »The Mist«, har premiere næste år, bliver det med danske Danica Curcic i en fremtrædende rolle.

Navnene på en del af besætningen er netop blevet offentliggjort, og her er den danske skuespiller med på listen. Danica Curcic skal spille karakteren Mia Lambert, der er afhængig af stoffer og på jagt efter gemte penge.

»The Mist« handler om et lille samfund, som både trues udefra og indefra, når en tåge kryber ind og skaber kaos og rædsel. Tågen får indbyggerne til at opføre sig besynderligt, og der gemmer sig også mystiske uhyrer i bankerne.

Det er danske Christian Torpe, der både skriver og fungerer som executive producer på serien. »The Mist« bliver hans første amerikanske serie efter danske »Rita«, der er blevet versioneret til lokale udgaver i flere lande.

Flere danske film bag sig

Optagelserne til »The Mist« går i gang senere på sommeren, og det er planen, at første afsnit skal vises på amerikansk TV næste år.

TV-kanalen Spike, der har bestilt »The Mist«, er ellers mest kendt for reality­programmer, men satser stort på sin første fiktionsserie. Således besluttede man sig for at gå direkte til at producere hele første sæsons ti timer lange afsnit – i stedet for blot at afvente resultatet af det pilotafsnit, som en series skæbne ellers normalt afgøres ud fra.

Danica Curcic er en del af Det Kongelige Teaters ensemble. Hun har flere danske film bag sig, bl.a. »Stille hjerte«, »Fasandræberne«, »Guldkysten« og »All Inclusive«, og til oktober er hun aktuel i den danske biograffilm »Fuglene over sundet«, der handler om en jødisk families flugt over Øresund i efteråret 1943.

Hun har tidligere filmet i bl.a. Sverige og Norge, men rollen i »The Mist« bliver hendes første amerikanske opgave.

»The Mist« dannede også udgangspunkt for en TV-serie fra 2007, der herhjemme blev vist på TV 2.