Stjerneregn drysser ned over ny dansk thriller

Alene Jakob Cedergrens præstation er grund nok til at se "Den skyldige", lyder det fra anmelderne.

Skuespilleren Jakob Cedergren indtager hovedrollen som politibetjenten Asger Holm i Den Skyldige. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Det er ikke kun internationalt, at det nye danske thrillerbrag "Den skyldige" begejstrer.

Ifølge anmelderne herhjemme bør man trods de lune temperaturer synke ned i biografsædet og lade sig rive med af den intense historie om politibetjenten Asger Holm, spillet af Jakob Cedergren, der besvarer 112-opkald og pludselig finder ud af, at han har en kidnappet kvinde i røret.

Politikens filmredaktør, Kim Skotte, beskriver "Den skyldige" som et nervepirrende pletskud af en dansk spændingsfilm.

»Den er stilren og et dramaturgisk eksperiment.«

»Når spændingen i "Den skyldige" går helt ind i nervebanerne, hvor det sitrer med klamsved, er det, fordi spændingen ikke er overfladisk, og fordi spændingskurven uden varsel skyder ryg,« skriver Politikens Kim Skotte, der giver filmen fem hjerter.

Berlingske, Soundvenue og DR følger ligeledes trop og kvitterer med fem stjerner.

Jyllands-Posten giver "Den skyldige" fire stjerner og kalder filmen for forbandet godt håndværk og Jakob Cedergrens præstation for fabelagtig.

Alene for at se hans præstation bør man se filmen, mener anmelder Nanna Frank Rasmussen.

»Cedergrens mimik og gestik fortæller halvdelen af historien, og uden på et eneste tidspunkt at overlevere bliver hans ansigt og krop lærred for den indre dialog.«

"Den skyldige" vandt publikumsprisen i den internationale spillefilmskonkurrence på den anerkendte, amerikanske filmfestival Sundance.

Filmen er blevet solgt til 90 lande.

"Den skyldige" får dansk premiere 14. juni.

/ritzau/