Stjernekomiker indrømmer: Sexanklager er sande

Den amerikanske komiker Louis C.K. indrømmer, at anklagerne om sexchikane er sande. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kevork Djansezian

Den amerikanske komikkonge Louise C.K. indrømmer nu, at sexanklagerne imod ham er sande.

Det skriver flere medier herunder AP.

Torsdag kom det frem i New York Times, at fem kvinder havde beskyldte Louis C. K., der er en af USAs mest succesfulde komikere, for sexchikane.

De påståede hændelser skulle have fundet sted i de sene 90'ere og de tidligere 00'ere, skriver avisen.

To komikere - Dana Min Goodman og Julia Volov - siger til avisen, at Louis C.K. 'begyndte at onanere', da de befandt sig på hans hotelværelse under en festival for komikere i 2002.

Louis C.K. har udsendt en udtalelse, hvor han undskylder for sine ugerninger.

»Jeg har brugt hele min lange og heldige karriere på at sige og gøre hvad jeg ville. Men nu er det tid til at trække mig tilbage og bruge lang tid på at lytte,« skriver han blandt andet.

Herunder kan du læse lidt mere af Louis C.K.'s besked:

Anklagerne mod Louis C.K. fik tidligere på dagen Netflix til at lukke ned for samarbejdet om C.K's næste stand up-show. Derudover oplyste tv-selskabet HBO torsdag, at Louis C.K. ikke vil blive inviteret til en velgørenhedskoncert 18. november, hvor komikeren ellers skulle deltage.

Tv-selskabet FX, der blandt andet står bag serien "Louie", sagde torsdag, at det var 'meget bekymret' over anklagerne.

Selskabet understreger dog, at det aldrig har modtaget meldinger om ureglementeret adfærd af komikeren i de seneste otte år, hvor han har været tilknyttet FX.

Anklager om seksuelle overgreb er haglet ned over fremtrædende personer i det amerikanske underholdningsbranche i de seneste uger.

Det gælder blandt andre den tidligere storproducer Harvey Weinstein, skuespillerne Kevin Spacey og Dustin Hoffman samt instruktøren James Toback.

Distriktsanklageren i Los Angeles oplyste torsdag, at der nu vil blive etableret en særlig taskforce, der skal efterforske beskyldningerne om overgreb i underholdningsbranchen.

»Som svar på de mange beskyldninger om seksuelt misbrug i underholdningsbranchen har jeg etableret en taskforce med særligt trænede advokater, der er klar til at vurdere disse sager,« siger distriktsanklager Jackie Lacey ifølge nyhedsbureauet AFP.