Stjernedrengen, afrofesten og snack-patruljen: Her er fire koncerter du skal se onsdag på Roskilde

Onsdag åbner Roskilde op for musikken på de store scener. Berlingske udpeger dagens højdepunkter.

The Weeknd aka. canadiske Abel Tesfaye bliver det helt store trækplaster onsdag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vanishing Twin
Vanishing Twin er et nyt britisk sammenrend af musikere med esoteriske tilbøjeligheder: Her svæver Cathy Lucas hjemsøgte vokal rundt omgivet af hjemmelavet elektronik, forne tiders radiofoniske eksperimentalmusik, glemte soundtracks og mellemøstlige perkussion. Et must for fans af bands som Stereolab og Broadcast
Gloria kl. 17.30

Phlake
Det er altid sjovt at se nye danske navne få deres største musikalske drøm opfyldt. I år det pop/r&b-duoen Phlake, der har fået æren af at åbne Orange Scene og at dømme ud fra deres velsmurte koncert på Northside for et par uger siden, kommer de ikke til at have nogen problemer med at spille Orange op med labre hits som »Pregnant«, hvor forsanger Mads Bo agerer snack-patrulje for sin gravide kæreste.
Orange kl. 18.00

Alsarah & The Nubatones
Fra Øst- til Vestafrika videre til New York City og tilbage Mellemøsten. Alsarah & The Nubatones leverer et stilet gadekryds af eklektisk afrikansk popmusik og arabisk sang spillet med en moderne sensibilitet. I front står den newyork-bosatte sudanesiske sangerinde Alsarah, der sammen med sit orkester vil fremmane en besjælet dansefest for de musikalsk grænseløse.
Avalon kl. 19.30

The Weeknd
Med canadiske The Weeknd har Roskilde sikret sig et af tidens mest populære popnavne overhovedet. Efter at have udgivet tre mystiske mixtapes har den sky bagmand Abel Tesfaye for alvor omfavnet sin indre popstjerne og optræder nu selvsikkert med hitliste-pop, der funkler som rød neon i natklubbens dekadente mørke.
Orange kl. 22.00