Stigende kulturinteresse i Aarhus

Kunstmuseet Aros, Moesgaard Museum og Musikhuset Aarhus har alle oplevet stigende besøgstal i 2015.

Bl.a. Aros’ udstilling af kinesisk kust var en succes. Foto:?Kim Haugaard Fold sammen
Læs mere

Mens Aarhus ruster sig til at være europæisk kulturby næste år, går det rigtigt godt for kulturinstitutionerne i Danmarks næststørste by.

Aarhus Stiftstidende har gjort besøgstallene op, og der er fremgang at spore for en lang række af byens teatre, musiksteder og museer. Topscoreren er kunstmuseet Aros, som sidste år slog rekord i antallet af beøgende. 569,324 gik gennem tælleapparaterne og så udstillinger med bl.a. Monet og kinesisk kunst.

Dermed er Aros stadig Danmarks næstmest besøgte kunstmuseum, kun overgået af Louisiana i Humlebæk, der sidste år kunne bryste sig af hele 724.580 gæster.

På den aarhusianske andenplads kommer det nye Moesgaard Museum, som åbnede i oktober 2014. Her slog 517.603 besøgende vejen forbi. Også Musikhuset Aarhus har haft over en halv mio. i sæderne: 507.973 købte billet til koncerter og forestillinger i huset, hvilket er en stigning på hele 77.000 fra året før. Det var bl.a. publikumssuccesen med musicalen »Dirty Dancing«, som med 26 udsolgte forestillinger bidrog til tallenene.

Kun det kulturhistoriske museum Den Gamle By, der ligger på en aarhusiansk fjerdeplads, oplevede tilbagegang, hvilket, ifølge museet, skal tilskrives dårligt vejr i den ellers så populære december måned.