Steven Seagal bliver »særlig udsending« for Putin

Vladimir Putins amerikanske ven, actionstjernen Steven Seagal, er blevet udpeget til at være særlig udsending til USA. Skuespilleren skal forbedre forholdet mellem de to supermagter.

Den russiske præsident, Vladimir Putin, under et tidligere møde med skuespilleren Steven Seagal, der er blevet tildelt russisk statsborgerskab, og som nu også er blevet »særlig udsending« til USA. Fold sammen
Læs mere
Foto: Alexei Druzhinin/Sputnik/Ritzau Scanpix

Den 66-årige skuespiller, filmproducer og kampsportsudøver Steven Seagal er fan af Ruslands præsident, Vladimir Putin og har blandt andet kaldt Putin for »verdens største leder«.

Nu gengælder Rusland så elskværdigheden ved at gøre Steven Seagal til »særlig udsending« for at forbedre båndene til USA. Det oplyser flere amerikanske medier, heriblandt The Washington Post.

I et Facebook-opslag meddelte det russiske udenrigsministerium, at Under Siege-stjernen har fået en ny rolle. Seagals opgave skal blandt andet være at »lette forbindelserne mellem Rusland og USA på det humanitære område, herunder samarbejde om kultur og kunst«.

Det er ikke første gang, at ideen er blevet luftet. I 2015 rapporterede BuzzFeed News, at Vladimir Putin, der deler Seagals interesse for kampsport, havde foreslået USAs daværende præsident, Barack Obama, at gøre Seagal til russisk æreskonsul for Californien og Arizona.

Kort derefter besøgte Steven Seagal den russiske præsident i Kreml og blev tildelt russisk statsborgerskab. Steven Seagal har russisk blod i årene, idet hans mormor blev født i Vladivostok.

Steven Seagal har ofte udtrykt beundring for den russiske præsident. I et interview i 2013 kaldte skuespilleren Putin for »en af ​​verdens største ledere, hvis ikke den største nulevende verdensleder«.

Den amerikanske skuespiller har også rost Putin for hans annektion af Krim, hvilket førte til, at Ukraine forbød Steven Seagal adgang til landet i fem år, idet myndighederne hævdede, at han havde »begået socialt farlige handlinger«, der kunne true landets sikkerhed.

Seagal blev tildelt serbisk statsborgerskab i 2016, efter at han havde tilbudt at åbne en kampsportsskole i Beograd.

Den franske skuespiller Gérard Depardieu er et andet eksempel på en skuespiller, der har optrådt offentligt som »ven« af Putin. Her ses de i Sotji i 2013. I dag er forholdet angiveligt kølnet. Fold sammen
Læs mere
Foto: RIA Novosti.

En anden kendt skuespiller, den franske filmstjerne Gérard Depardieu, har ligeledes plejet omgang med Vladimir Putin, og også han er tildelt russisk statsborgerskab. For tiden er forholdet mellem Rusland og Depardieu dog ikke det bedste, idet den 70-årige skuespiller af de russiske myndigheder er blevet sigtet for skattesnyd. Det forlyder, at Gérard Depardieu nu overvejer at bosætte sig i Algeriet.