Stephania Potalivo: »Jeg er opvokset i Charlottenlund, men jeg ser mig selv som en ægte københavner«

Stephania Potalivo er vokset op lidt uden for byen, men har altid haft et nært forhold til København. Ikke mindst bydelen Nørrebro, hvor hun har været både lykkelig og ulykkeligt forelsket.

Skuespiller og instagrammer Stephania Potalivo. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sofie Mathiassen

Hvad er dit forhold til København?
»Jeg er opvokset i Charlottenlund lidt udenfor København, men jeg ser mig selv som en ægte københavner. Charlottenlund ligger blot otte kilometer uden for byen, så jeg har altid brugt København meget, også inden jeg flyttede herind«.

Hvad er det bedste ved København?
»Når vejret er godt, som det er nu, så er der ikke noget federe sted i verden end København. Vi har det hele her, uden at byen bliver alt for stor og stresset, som man ser i flere andre storbyer som f.eks. London og New York. København kan bare så mange ting. Her er masser af gode spisesteder, flotte kulturelle bygninger, havnebade, cykelslanger og så er det bare en utrolig smuk by især om vinteren op til jul, hvor København bliver helt magisk«.

Hvad er det værste ved København?
»Når vejret ikke er så godt. Så er København lidt mere trist, men ellers er der ikke rigtig noget ved byen, som jeg ikke kan lide, lige bortset fra metrobyggeriet. Det er synd, at København ser så rodet ud med alt det byggeri«.

Madklubben Østerbro. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR.

Hvor kan du lide at spise i København?
»Min kæreste er medejer af nogle af Madklubbens restauranter, så der spiser jeg en del. Især på Madklubben Østerbro, Tony’s, Bistro Royal og Steak Royal, som har hver deres mad-tema. Men jeg spiser selvfølgelig også på andre restauranter i byen alt afhængig af, hvad jeg skal. Hvis jeg skal ud en weekend, ender jeg ofte på Restaurant Pluto eller Cantina i Borgergade, men hvis det er i hverdagen, er jeg ret glad for alle de tilbud, byen har med streetfood. Nu er Papirøen desværre lukket, men jeg har været ude på det nye Reffen på Refshaleøen, som minder lidt om det, og det kan klart anbefales. Jeg elsker konceptet, hvor man kan gå rundt og smage på lidt forskellig mad«.

Hvor drikker du fredagsdrinks i København?
»Restaurant Pluto. De laver rigtig gode drinks, og så kan man kombinere med mad senere. Men det er bestemt også et sted, jeg kan finde på at tage hen bare for at drikke drinks, for der er altid en fantastisk stemning og god musik«.

Hvor hænger du ud med vennerne?
»Det er igen meget på restauranter, da det er en stor del af min kærestes liv og dermed også mit. Hans restauranter er næsten blevet vores andet hjem. Og ellers er det ofte i Nordhavn, hvor vi bor. Især efter at der er kommet havnebad, og vejret har været så godt, så har vi hængt meget ud hos os og badet, solet, spist og hygget«.

Foto: Sofie Mathiassen.

Hvad ville du vise en turist i København?
»Der er mange steder, men hvis jeg skal nævne et, må det være Tivoli. Det har altid været et helt magisk sted for mig. Jeg bliver aldrig træt af eller for gammel til at gå i Tivoli. Der er så meget fin gammel historie i den have, teater, forlystelser, nye og gamle restauranter og masser af eventyr for både børn og voksne. Og så er der bare så smukt. Man finder ikke mange andre forlystelsesparker rundt om i verden, der er så fine, og hvor der er gjort så meget ud af hver enkel detalje«.

Hvor hører du musik i København?
»Nu er jeg ikke den store musik-enthusiast, så jeg går sjældent til koncerter. Men jeg kan godt lide at være på festival. Jeg har tidligere været på Roskilde Festival, men det var, da jeg var yngre, nu vil jeg langt hellere på Skanderborg Festival, som er mere folkelig. Jeg kan nok bare godt lide musik, man kan synge med på«.

Hvad dyrker du af kultur i København?
»Jeg elsker at lege turist i egen by, så hver sommer tager jeg på kanalrundfart. Der er bare noget over at se byen fra vandet. Jeg kan også godt lide at besøge Rosenborg og Kronborg, der er så meget historie. Det er især de bygninger og områder, hvor man kan få lidt viden om det gamle København, der virkelig interesserer mig«.

Hvor i København føler du mest ro?
»Der hvor jeg bor i Nordhavn. Nu er der godt nok begyndt at komme ret mange mennesker til - især her om sommeren, efter at havnebadet er åbnet. Men der er en ro der - især om morgenen, hvor jeg ofte står tidlig op og tager en dukkert i havnen, før byen vågner, eller når jeg lufter min hund med en kop kaffe i hånden. Men også når jeg cykler gennem byen en sommeraften. Der fornemmer man virkelig den stemning, der er i København«.

Hvor i København har du grinet mest?
»Det første, jeg kommer til at tænke på, er mit barndomshjem. Der har vi altid grinet meget både hjemme og ude på vejen, når jeg legede med alle nabobørnene. Men også da jeg blev ældre og selv kunne tage ind til København med veninderne. Der kan jeg huske, at vi ofte gik på på Strøget helt teenage-fjantede og syntes, at alt var sjovt«.

Nørrebro. Elmegade. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt.

Hvilket sted i København bringer flest følelser frem i dig?
»Nørrebro. Der har jeg været meget forelsket og meget ulykkeligt forelsket på samme tid, mens jeg boede der. Så der er en del minder og kærlighedsfølelser forbundet med den bydel. Men det er ikke sådan, at jeg bliver ulykkelig af at være der. Nørrebro vil bare altid minde mig om den tid i mit liv«.

Hvor i København vender du tilbage til igen og igen?
»Zoologisk Have. Jeg er meget glad for dyr, og jeg kan sagtens finde på at besøge en zoo, hvis jeg er i en anden storby. Der er bare en hyggelig stemning, og det er et rart sted at vende tilbage til«.

Færdiggør sætningerne:

Jeg elsker, når København… »er solrig«.

Jeg kan bedst lide københavnerne, når… »når solen skinner«.

Det mindst charmerende ved københavnere er… »at vi ikke altid hilser på hinanden, selv om vi har mødtes før og godt ved, hvem hinanden er«.

Politikerne i København er… »uenige«.

Jeg føler mig som en ægte københavner, når… »jeg er i udlandet«.

Hvis jeg var borgmester i København, ville jeg… »være virkelig dårlig«.

Hvis jeg måtte lave et nyt kulturelt tiltag i byen, så skulle det være... »at få skøjtebanen tilbage på Kongens Nytorv i vinterperioden«.

Jeg synes, København mangler… »længere åbningstider i køkkenerne på restauranterne, så det ikke kun er Rio Bravo og Vita, man kan spise sent på«.

Hvis jeg fik en million til byudvikling, ville jeg... »give dem til metroselskabet, så de kan bliver lidt hurtigere færdig«.