Star Trek beames op som slagnummer på Netflix

Ny serie med de klassiske rum-udforskere bliver et af næste års slagnumre på Netflix.

Star Treks besætning som man sidst kendte det. Der kommer ny besætning og nye rumskibe, når de nye universer og missioner kommer på Netflix i 2017. Fold sammen
Læs mere

En ny generation af en af TV-historiens mest sejlivede og fantasifulde serier kan fra næste år  opleves på streaming-tjenesten Netflix. Selskabet har netop meddelt, at man fra starten af 2017 viser den nye serie-version af »Star Trek«,  der er på vej til at blive produceret.

Det legendariske serie-univers med Kaptajn Kirk, Spock, Solo og den op-beamende Scotty med flere havde sin debut på amerikansk TV for 50 år siden, men lever stadig. Den nyeste film »Star Trek Beyond« har premiere i biograferne torsdag i denne uge med Chris Pine tilbage i rollen som Kirk for tredje gang.

Der bliver dog en ny besætning på rumskibene i den kommende TV-serie, men hvem der skal  beames op til den tid, er endnu ikke offentliggjort. Samtidig med rettighederne til den nye serie offentliggør Netflix, at samtlige gamle afsnit af Star Trek fra 1966 og frem til 2005 bliver tilgængelige på streaming-tjenesten. Der er 727 af slagsen, og de kommer på i slutningen af 2016, så der er mulighed for binge-viewing af den seriøse slags, hvis man vil forberede sig optimalt på den nye omgang, der skal have premiere i januar 2017.

Star Trek produceres af CBS og markerer et nybrud for den amerikanske TV-station. Det er nemlig den første egenproducerede serie, som kun vises på TV-netværkets streaming-tjeneste, »CBS All Access«, der er et forsøg på at tage kampen om med streaming-tjenester som netop Netflix. Men da CBSs marked kun er i Nordamerika, har man altså solgt rettighederne til konkurrenten i de 188 lande, som Netflix i dag udkommer i udover USA og Canada.