Stærk kvinde fra filmens verden i spidsen for Betty Nansen Teatret

Filmproducenten Vibeke Windeløv bliver ny administrerende direktør for Betty Nansen Teatret og får den svenske teaterinstruktør Stefan Larsson som meddirektør.

Stefan Larsson og Vibeke Windeløv bliver det nye makkerpar på Betty Nansen Teatret. Foto: Rolf Konow. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det bliver filmproducenten Vibeke Windeløv og den svenske teaterinstruktør Stefan Larsson, der bliver det nye makkerpar på Betty Nansen Teatret, hvor de afløser Henrik Hartmann og Peter Langdal efter 23 år på posten.

Det meddeler teatrets bestyrelsesformand,  Mette Laursen, i en pressemeddelelse.

»Vi har med denne ansættelse fornyet ledelsesmodellen på teatret med en producent i international klasse som administrerende direktør og en meddirektør, som er en af Skandinaviens mest anerkendte teaterinstruktører,« siger hun.

»Fru Betty Nansen ville glæde sig over at se en markant kvinde i stolen igen i et stærkt makkerskab med en stor instruktør. Sammen danner de en grundforståelse af skandinavisk kunst og med en stærk international erfaring, der også vil bringe flot teater med store skuespillere til Frederiksberg. Vi byder velkommen.«

Vibeke Windeløv bliver administrerende direktør, og Stefan Larsson, som tidligere har været kunstnerisk chef for Aarhus Teater, bliver meddirektør. Samme får de med Mette Laursens ord til opgave at »fastholde den høje kunstneriske position og det trofaste publikum« og samtidig udvikle teatret som kunstart »for at gribe fremtidens samfundsudvikling, mentale modeller og oplevelser om livet. Det er en krævende udskiftning og det nye hold er da også ganske usædvanligt og af international kaliber,« siger hun.

Vibeke Windeløv hører til blandt de mest succesfulde filmproducenter i Skandinavien. Hun producerede alle Lars von Triers film fra 1994 til 2006 og har siden 2011 drevet sit eget produktionsselskab, WindeløvLassen sammen med producer Stinna Lassen.

»En film tager ofte flere år at finansiere, tænk hvilket privilegium, det bliver, at kunne lave otte produktioner om året. Nu får jeg mulighed for, sammen med en kapacitet som Stefan Larsson, at kunne fokusere på, hvad og hvordan der skal spilles,« siger hun.

»Jeg glæder mig til at forme et hus, der hver dag kan rumme de bedste skuespillere, instruktører og scenografer, lyd og lysfolk og alle de mange, der bag kulisserne får det hele til at fungere. Allermest glæder jeg mig til at kunne byde et stort publikum velkommen, når vi starter vores første sæson i september 2015.«

Stefan Larsson var teaterdirektør på Aarhus Teater i perioden 2009 til 2013 og kommer nu fra en stilling som husinstruktør på det svenske teater Dramaten i Stockholm, hvor han fejret mange triumfer gennem årene, senest med sin opsætning af Shakespeares Richard III.

»Jeg er meget glad og stolt over, at jeg sammen med Vibeke Windeløv får mulighed for at lede et stort og betydningsfuldt teater som Betty Nansen Teatret,« siger han.

»Peter Langdal og Henrik Hartmann har placeret Betty Nansen Teatret på det europæiske teaterkort, og jeg vil i samarbejde med Vibeke gøre mit bedste for at forvalte Betty Nansen Teatrets kunstneriske arv og tradition.«

Der var 25 ansøgere til stillingen, og et enigt ansættelsesudvalg står bag ansættelsen af Windeløv og Larsson. Den nye direktion er ansat på en fireårig aftale med tiltrædelse 1. feb. 2015 og vil samarbejde med den nuværende ledelse i en overgangsperiode frem mod sæson 2015/16, oplyser teatret.