Stadig intet nyt på »Badehotellet«

»Badehotellet« eller »Arvingerne«? TV 2 og DR deler landet mellem sig.

Solskin om bord: Så kigger vi allesammen ind i kameraet og siger seertal. Foto: Mike Kollöffel/TV2 Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nu blev de danske TV-seere – i hvert fald halvdelen af dem – snydt for »Arvingerne« i denne uge. Men »Badehotellet« fik vi mandag aften på TV 2 – og dermed blev den anden halvdel af TV-seerne stillet tilfreds.

Også i denne omgang sendes DR1s familiefejde og TV 2s evige badeferie vis-à-vis hinanden. »Arvingerne« henter flotte seertal i omegnen af 1,7 millioner. »Badehotellet« ligger lidt under, men har absolut tilfredsstillende 1,3 millioner seere. Er der nogle, der ser begge dele? Det er der naturligvis. Men der er næppe tvivl om, at de to konkurrerende TV-stationer i disse uger viser danske serier, som er produceret til hver sin målgruppe. Man deler landet mellem sig.

»Badehotellet« ville næppe nogensinde være dukket op i sin nuværende form på DR1, der med »Arvingerne« – melodramaet til trods – i udgangspunktet gerne ville diskutere moderne, splintrede familiefølelser i kølvandet på 68-generationens uansvarlighed. Men på TV 2 har man fra begyndelsen haft et erklæret ønske om at komme københavneriet til livs og skabe folkeligt fjernsyn i øjenhøjde for hele landet.

Heller ikke BTs anmelder kan li' »Badehotellet«: Anmelder slagter »Badehotellet«: Den store fuser

»Badehotellet« indskriver sig i den profil. Den er alt det, man kan ønske sig af en TV-serie, hvis man helst bare vil lukke verden ude i en times tid. TV som tidsfordriv og nostalgisk svøbelse. Et pust af sommer at varme sig ved i en kold tid. Her er himlen altid blå. Her skinner solen fra morgen til aften. Her er højtbelagt smørrebrød, kaffebakker med sukkerskål og flødekande, hviskende marehalm, stivede kapper med blondekant. Lidt drama, lidt latter, lidt smil.

Der sker ingenting

Det er serien fra dengang, der var ordnede forhold. Dengang, vi troede på ideen om, at man skulle dyrke sin køkkenhave og gifte sig med naboens datter i træsko. Det er serien, der helst ikke må rokke for meget med båden og meget dygtigt ikke gør det. Selv om der vel egentlig sker et og andet, sker der ikke en pind. Den forkælede grossererdatters forlovningsfest var et højdepunkt, der ikke kom meget ud af. Ikke engang en slesk, svensk smugler – indlagt af hensyn til broderlandets TV4, som også viser serien –kunne give den meget kant, hvor upassende »farligt« Sverrir Gudnarson end spillede sin figur.

Folkekomedien »Badehotellet« er, med andre ord, alt det, nogle af danskerne gerne vil have. Den er som kødpølsen, som vi også trøstespiser med glæde. Den er farveløs og smager ikke af meget, men det er godt nok.

Det er jo ikke fordi, der er noget i vejen med det folkelige. Men som Stig Lommer, forlængst afdød revykonge, så glimrende formulerede det – og han vidste ved Gud noget om folkelighed: »Folk skal ikke have det, de vil have. De skal have det bedste«.

Hvad: »Badehotellet II«, andet afsnit. Hvem: Manuskript: Stig Thorsboe og Hanna Lundblad. Instruktion: Fabian Wullenweber. Hvor: TV 2. Mandag kl. 20.