Stadig billetter til Rolling Stones

Der er stadig mulighed for at få billetter til Rolling Stones-koncerten på søndag. Arrangørerne afviser, at problemerne skyldes billetpriser på himmelflugt og stigende konkurrence fra provinsen.

Der er åbenbart et mæthedspunkt selv for Rolling Stones. Det kniber således med at få udsolgt til koncerten med de dyre drenge i København på søndag. Her fra koncerten forleden i Polen. <br>Foto: Kacper Pempel/Reuters. Fold sammen
Læs mere

To dage inden Mick Jagger og co. spiller i Danmark for syttende gang siden 1965, er der stadig over 2.000 usolgte billetter tilbage. Sidst Rolling Stones var i Danmark spillede de i Horsens, og her var de 85.000 billetter udsolgt på seks timer. Billetterne til den kommende koncert har været i salg siden marts, og det kan derfor undre, at det ikke er lykkedes at fylde Parken på fire måneder.

En af grundene kan selvfølgelig være, at mæthedspunktet er nået. De, der gerne vil se Rolling Stones, har set dem. Sikkert i Horsens. En anden grund kan være prisen.

For er »verdens bedste rockband« virkelig blevet tre gange bedre på fire år?

Næppe, vil de fleste mene, men ikke desto mindre er prisen for de bedste billetter til fredagens koncert næsten tredoblet siden rullestenene sidst besøgte Parken i 2003. Således kostede de dyreste billetter dengang 585 kroner plus gebyr, mens de i år koster 1.500 kroner plus gebyr.

Hos dkbmotor, der arrangerer koncerten, afviser man, at stigningen i pris har nogen indflydelse.

»De helt dyre billetter har været udsolgt længe, mens nogle af de billigere stadig ikke er solgt,« siger Flemming Schmidt, der er direktør for dkbmotor.

Og det er heller ikke den skærpede konkurrence med de succesfulde koncertarrangører i Jylland, specielt i Horsens, der har fået billetpriserne til at stige, lyder svaret. Det er derimod Rolling Stones selv, der forlanger flere penge, og det er ikke noget dkbmotor kan ændre på.

Flemming Schmidt mener desuden, at det er meget normalt, at Rolling Stones ikke bliver udsolgt med det samme: »De folk, der vil til Rolling Stones-koncerter, er ikke med på hysteriet. De er oppe i årene og køber først billetterne, når det passer dem.«

Grunden til, at det i øjeblikket ikke ser ud til, at koncerten på søndag bliver udsolgt, er ifølge Flemming Schmidt, at koncerten blev annonceret relativt sent: »Sidst Stones spillede i Parken, blev det annonceret over et halvt år før, og dermed inden folk havde arrangeret ferie osv. Det gjorde det ikke i år, og den slags koster altid 3-4.000 billetter.«

Tilbage står, at prisen alligevel er langt højere end tidligere. Og det har da også gjort Rolling Stones nuværende turne til den mest succesfulde i verdenshistorien med en omsætning i omegnen af 2,4 milliarder kroner. Alligevel har de høje billetpriser fået skyld for den vigende opbakning.

Inden Rolling Stones kommer til København, har der både været koncerter, der var udsolgt med det samme, men også koncerter, der slet ikke levede op til forventninger. Således blev der til en Stones-koncert i Belgien kun solgt 33.000 ud af 70.000 billetter.

Men kan man tale om, at mæthedsgrænsen i Danmark er nået for de store bands med de høje billetpriser? Det næste virkelig store udenlandske navn, der gæster Danmark, er det nyligt genforenede The Police. Her har der også været problemer med billetsalget. I første omgang solgte de 25.000 billetter på en dag, men siden er salget stagneret: To en halv måned efter billetlugerne blev åbnet, var der således kun solgt 34.000 af de i alt knap 53.000.

Frank Panduro, der er tidligere direktør for Horsens Ny Teater, og manden der for alvor satte provinsen på det musikalske Danmarkskort, er ikke i tvivl:

»Vi er aldrig før i den grad blevet propfodret med så flotte koncerter i Danmark, som vi bliver lige nu. Og hvis du havde spurgt mig for seks måneder siden, ville jeg have sagt, at billetpriserne ikke betyder noget, men nu kan noget tyde på, at mætningspunktet er nået. Folk har ikke råd til at betale så høje priser, at få passet børnene, købe fadøl og køre over broen så tit. Publikum må simpelthen sortere i de koncerter, de vil til.«

På den anden side er Frank Panduro imponeret over, at det alligevel er lykkedes arrangørerne at sælge så mange billetter til Rolling Stones koncert i Parken.

»Vi lavede jo en kæmpekoncert sidste år, og man kunne nemt forestille sig, at endnu flere ville have valgt Rolling Stones fra. Hele 25.000 af de, der så koncerten i Horsens, kom nemlig fra Sjælland. Men på den anden side skal jeg også selv ind og se dem. Og det glæder jeg mig helt vildt til,« siger han.