Stående bifald til Michael Douglas

Den mirakuløst raske Hollywood-stjerne fik et bragende comeback til Golden Globes.

Skuespilleren Michael Douglas gjorde et flot comeback ved Golden Globes-uddelingen. Fold sammen
Læs mere
Foto: ROBYN BECK
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Der må være en lettere måde at få et stående bifald.

Sådan sagde en velforberedt og flot Michael Douglas, da han til nattens Golden Globe fest blev hyldet af kollegaerne.

I det mest af 2010 vidste Michael Douglas ikke, om han skulle leve eller dø. Men nu er strubekræften væk. Og til nattens Golden Globe uddeling i The Beverly Hilton Hotel i filmindustriens mekka gjorde stjernen fra bla "Wall Street 2 - Money Never Sleeps" et flot comeback.

Som uddeler af aftenens sidste og fineste pris Årets Film trådte Michael Douglas ud på scenen. Og med det samme rejste alle fra Nicole Kidman til Robert De Niro sig fra deres polstrede stole og klappede af den tydeligt rørte megastjerne. 

Eneste malurt i bægeret for Douglas var, at han blev slået af Christian Bale i kategorien bedste mandlige birolle, da Bale blev hædret for sin præstation som boksetræner og eksmisbruger i "The Fighter". 

"Meget specielt at være kræftfri"

Michael Douglas var nomineret for sin rolle i Oliver Stones opfølger til Wall Street "Money Never Sleeps", hvor han igen gav den som den tidligere børshaj Gordon Gekko - en rolle, han tilbage i 1988 vandt en Golden Globe og en Oscar for.

Skuespilleren var dog ikke skuffet. Han glædede sig i stedet over at have vundet over kræftsygdommen seks måneder efter, at tumoren blev opdaget.

- Denne form for kræft kommer normalt ikke tilbage. Jeg er så glad for at være ude. Det er første gang, vi er ude i flere måneder, og det er meget specielt at være kræftfri, sagde en glad Michael Douglas til journalisterne på den røde løber.

- Nu kan jeg mærke duften af roserne meget mere, tilføjede han

Vinderen af den flotte pris var ikke overraskende "The Social Network" - filmen om Facebook - Et værk, der med fire Golden Globe priser også blev aftenens topscorer Men det var alligevel Michael Douglas, der høstede det største bifald.