Springsteen opfører selvbiografi som intimt soloshow

Lille teaterscene bliver ramme om show med med tekster og musik fra Bruce Springsteens liv.

Bruce Springsteen - alene på scenen i nyt Broadway show over hans selvbiografi, »Born to Run.«  Fold sammen
Læs mere
Foto: ARNE DEDERT

Året efter udgivelsen af sin meget åbenhjertige selvbiografi, »Born to Run«, bringer Bruce Springsteen nu bogen med tilhørende musik til scenen. Teaterscenen, vel at mærke.

Springsteen har netop annonceret, at hani hele oktober og november optræder med et slags intimshow på Broadway i New York - næmere bestemt Walter Kerr Theatre, som har blot 960 siddepladser. Showet får titlen »Springsteen on Broadway« og bliver en blanding af historier fra biografien kombineret med  sange. Og med 67-årige Bruce Springsteen alene på scenen.

»Jeg havde lyst til at lave nogle shows, der var så personlige og intime som overhovedet muligt. Jeg valgte Broadway til det her projekt, fordi de har de her smukke gamle teatre, som virkede som de helt rigtige rammer for det, jeg havde i tankerne. Faktisk er de 960 pladser i Walter Kerr Theatre nok - med en enkelt eller to undtagelser - det mindste koncertsted, jeg har spillet de sidste 40 år,« siger Bruce Springsteen til sin egen hjemmeside, Brucespringsteen.net.

Selvbiografien »Born to Run«, der udkom i september sidste år, blev mødt med positive anmeldelser for sin åbenhjertige skildring af både opturene, men også nedturene i Springsteens liv. Blandt andet de mange års kampe med forholdet til en psykisk ustabil far, men også sangerens egen kamp med sine dæmoner, der de sidste mange år har budt på en del nedture og medicinering for den feterede og ellers så udadvendte rockstjerne.

Og både musikken og de personlige kampe får plads i Broadway-showet, fortæller Springsteen.

»Showet er bare mig, guitaren, klaveret, ord og musik. Noget er talt, noget bliver sunget. Det følger løseligt buen for mit liv og arbejde. Det hele er en del af det mål, jeg altid forsøger at følge: Skabe en aften, der både er underholdende og samtidig kommunikerer noget af værdi,« siger Bruce Springsteen om teateraftenenerne.

Som uden tvivl bliver et stærkt efterspurgt mål for Bossens mange fans verden over. Prøverne starter 3. oktober med officiel premiere 12. oktober, og så spilles der fem aftener om ugen frem til 26. november. Billetsalget starter 30 august, men allerede nu kan man registrere sig, da billetsalget foregår via Ticketmasters Verified Fan-system, der bygger på en personlig registrering for at komme udenom billethajer.