Springsteen aflyser koncert på grund af omstridt toiletlov

Rockmusikeren raser efter omstridt lov, der giver transkønnede restriktioner ved brug af toiletter.

Bruce Springsteen aflyser koncerten. Fold sammen
Læs mere
Foto: MARIO ANZUONI

I øjeblikket er den legendariske musiker Bruce Springsteen på verdensturné, men den 66-årige Oscar-vinder meddeler nu, at han aflyser sin planlagte koncert i delstaten North Carolina på søndag.

Aflysningen er musikerens reaktion på en omstridt lov, der har vedtaget restriktioner om, hvilke faciliteter transkønnede må bruge.

- Som I - mine fans - ved, skulle jeg spille i Greensboro, North Carolina, på søndag. North Carolina har lige vedtaget HB2, som i medierne er blevet kendt som "toiletloven". Loven dikterer, hvilke toiletter transkønnede må bruge. Ingen andre grupper i North Carolina står over for så stor en byrde, skrev Springsteen fredag aften på sin officielle hjemmeside.

Selv om mange kæmper imod loven og krænkelsen, forklarer Bossen, at den eneste måde, hans stemme kan høres på i debatten, er ved at aflyse.

- Lige nu er der mange grupper, virksomheder og enkeltpersoner i North Carolina, der arbejder på at modsætte sig og overvinde disse negative udviklinger. Når jeg tager dette i betragtning, føler jeg, at det er tid for mig og bandet at vise solidaritet med disse frihedskæmpere, skrev Springsteen og beklagede, at han har valgt at aflyse.

- Nogle ting er vigtigere end en rockkoncert, og det er kampen mod fordomme. Det er det stærkeste middel, jeg har, at hæve min stemme i opposition til dem, der skubber os baglæns og ikke fremad.

Springsteen spiller i Horsens 20. juni og i København 22. juni på sin igangværende "The River Tour".

/ritzau/FOKUS