Spåkone til Mary før mødet med Frederik: Alle kommer til at kende dig

En spåkone på et loppemarked i Australien fortalte Mary Donaldson, at hun ville blive et meget kendt ansigt.

Arkivfoto. En spåkone på et loppemarked i Australien fortalte Mary Donaldson, at hun ville blive et meget kendt ansigt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen

Det var under OL i Sydney i 2000, at kronprins Frederik først stiftede bekendtskab med Mary Donaldson, der senere skiftede efternavnet ud med titlen som kronprinsesse.

I en ny bog, der lyder titlen »Under Bjælken«, af forfatter Jens Andersen, afslører det danske kronprinspar nu de nærmere omstændigheder for det første møde.

I bogen fortæller kronprinsesse Mary, at hun forud for mødet med den danske kronprins havde en speciel oplevelse på et loppemarked i den australske storby.

En kvinde, der lagde tarotkort, fangede Mary Donaldons blik, og i det næste øjeblik sad hun ved spåkvindens bord.

»Kvinden fortalte mig, at jeg ville forlade den arbejdsplads, hvor jeg for ikke så længe siden var blevet ansat, og at jeg snart ville møde, som hun sagde:« 'a very worldly man'.

»Det var en mand fra udlandet, og jeg ville blive meget berømt 'a star',« sagde hun ligefrem. Og jeg var bare sådan: »Okay, det lyder interessant«, siger kronprinsesse Mary i bogen.

Hun fortæller videre, at spåkvinden også sagde, at hun ville flytte til Europa, og at folk ville komme til at vide, hvem den mørkhårede australske kvinde var.

»Jeg gik derfra og syntes, at 'nå ja, det var da meget sjovt', men heller ikke mere, selv om jeg altid har været interesseret i det spirituelle og lidt mystik og skæbnetro,« siger kronprinsessen i bogen.

Selv om kvindens ord dengang ikke betød det store, står de dog knivskarpt i erindringen i dag, fortæller Mary.

Blot kort tid efter mødte hun nemlig kronprins Frederik på en restaurant i Sydney.

Under middagen sad hun ved siden af prins Joachim, som fortalte røverhistorier og forsøgte at bilde sin borddame ind, at han var en dansk OL-deltager i triatlon.

Men senere på aftenen var det kronprinsen, hun faldt i snak med.

De to dansede, og selv om kronprinsen egentlig havde tænkt sig at gå hjem på grund af jetlag, blev han hængende.

»Det endte med, at Frederik og jeg og to andre tog hen på en natklub ved King's Cross, hvor vi dansede og fortsatte dansen og snakken.«

»Jeg var først hjemme ved tre-fire tiden. Frederik satte mig af i en taxa, og inden den forsvandt om hjørnet, bad han om mit telefonnummer. Jeg gav ham det og fik et lille godnatkys på kinden,« fortæller kronprinsessen.

Også kronprins Frederik var mærket af mødet.

»I begyndelsen tænkte jeg, at det var lidt for godt til at være sandt. Måske var det bare mig, der var grebet af øjebliksstemningen - først gang i Australien, olympisk eufori på alle gadehjørner - og så midt i det hele møder man kvinden, som bare er helt fantastisk.«

»Det var jo ikke bare forelskelse, men lige så meget følelsen af at have mødt en soul mate,« siger kronprinsen i bogen.

»Under Bjælken« udkommer 1. november.

/ritzau/