Sort/Hvid bygger nyt teater i Kødbyen

Sort/Hvid får fast adresse i Kødbyen. I slutningen af 2016 vil et nyt teater stå klar i en fredet slagtehal.

Sort/Hvids kunstneriske direktør Christian Lollike og resten af det teater, der tidligere hed Café Teatret, flytter permanent ind i Staldgade i Kødbyen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner

Byggebudgettet er på plads, og det er en nu en realitet, at Sort/Hvid får et nyt permanent teater i en slagtehal på Staldgade i Kødbyen.

Teatret forventes at stå klar i slutningen af 2016. Det meddeler Sort/Hvid i en pressemeddelelse efter, at det er lykkedes at få samlet ni millioner kroner i støtte fra en række fonde samt Københavns Kommune.

Anmeldelse: Sort/Hvids »Opvisning i lavt selvværd«

Sort/Hvid har været hjemløst siden efteråret 2014, hvor teatrets daværende domicil i Skindergade blev ramt af en alvorlig brand. Teatret har dog i en periode huseret i Kødbyen i interimistiske rammer, men nu bliver der altså bygget et moderne og permanent teater i lokalerne på Staldgade.

Sort/Hvids nye teater bliver bygget i en fredet slagtehal, hvor mobile vægge skal skabe et fleksibelt scenerum, der kan tilpasses den enkelte teaterforestilling samt arrangementer som litteraturoplæsninger, filmvisninger, koncerter, borger- og debatmøder.

»Arkitektonisk handler projektet om en meget spændende måde at indrette et nyt teater på. Samtidig er det vigtigt for os, at der er tale om et teater, der også åbner dørene som et kulturhus for en utroligt bred gruppe af brugere,« siger Esben Danielsen, der er direktør for Lokale og Anlægsfonden, som er blandt de fonde, der har ydet økonomisk støtte til Sort/Hvid.

En flygtnings indre kamp