Sommerglæder

Festivaldirektør Michael Bojesen præsenterer programmet for årets Copenhagen Opera Festival. Foto: Mathias Bojesen Fold sammen
Læs mere

Keld og Hilda er klar med deres elskede operabingo.

Hvis man elsker »Carmen«, vil en udgave med tango lokke – endda i Vegas rytmiske rammer.

Man kan også tage operettebåden igen eller møde op til morgensang med festivalchefen og synge med selv.

Og de lange dage slutter som altid i operaloungen med DJs og drinks og hyggeligt samvær med ligesindede.

Copenhagen Opera Festival vil fylde gader og stræder fra 26. juli og otte dage frem. Årets program blev offentliggjort onsdag og satser stadig stærkt på den brede side. Elfenbenstårne skal væltes. Barrierer brydes ned.

Michael Bojesen har løbet stærkt efter finanser og skaffet masser af støtte fra privat side. Københavns Kommune betaler til gengæld kun et beløb i størrelsesorden 500.000 kroner for otte dages fest. Hvor bliver den helhjertede opbakning af?

Operafestivalen har udviklet sig til et af byens vigtigste kulturmøder. For det bliver også til C.E.F. Weyses herlige »Et eventyr i Rosenborg Have«, til barokopera med verdenskendte Concerto Copenhagen, til mesterklasse for åbent tæppe, til atomar avantgardeopera og til opera for de små.

Og de sultne efter verdensnavne får både gallaforestilling og besøg af tyskerne Torsten Kerl og Roman Trekel og amerikanske James Johnson.

Den sædvanlige scene ved Torvehallerne bygges op igen og vil være der alle dage. Men man har samtidig, fået mulighed for opstillingen af den stor scene inde på Israels Plads. Til glæde for endnu flere mennesker og med mindre støj fra trafikken.

Om arrangørerne kan blive ved i samme gear, afhænger af opbakningen – også kommunens. Flere af de medvirkende må allerede nu finde sig i honorarer lige på kanten af det rimelige.

Copenhagen Opera Festival bringer det bedste ud på den bredeste måde. Måtte kommunen kende sin besøgel­sestid.