Sørgelig Snoop

Snoop Dogg lignede en færdig mand, der kun var kommet for at cashe ind i København.

Den amerikanske West Coast rapper Snoop Dogg lod vente på sig i 100 minutter i Store Vega. Til gengæld spillede han i 55. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Og Store Vega der ellers aldrig lugter af tjald... Det gjorde landets smukkeste koncertsal, da den langlemmede bønnestage af en raplegende Snoop Dogg med syv kvarters forsinkelse entrede Helle til en jubel fra børn, unge og midaldrende fans, der snildt kunne måle sig med Helle Thorning Schmidts seneste kroning på samme scene på valgaftenen i september.

Snoop var i sort, alt for stort sort joggingtøj, håret flettet tæt til hovedbunden og øjnene forskanset bag hvide solbriller. Skødesløst satte han mikrofonen til munden og mumlede nasalt sine rim til DJ LTs beats assisteret af to hypemen og tre letpåklædte danserinder.

Snoop har bevist sig som en af hiphoppens store showmen, og har tidligere på dansk grund leveret magi foran 50.000 på Roskilde Festival. I dagslys! Men det er længe siden. Da han tog brillerne af, var øjnene mindre end små, han var pløk-skæv og messede ind og ud om græs (det der ryges), sexy ladies og penge.

Billedserie:

Er han klichéen folk vil have?

Efter snart 20 år i rampelyset, er det stadig bare det? Og nok? Rejser han rundt med en opfattelse af, at det er den Snoop Dogg, klichéen, folket vil have? Jeg tror desværre, at han er drønhamrende ligeglad med, hvad han laver. Hvorfor optræder han ellers i latterlige skæringer med Katy Perry, David Guetta etc.

Snoop fylder 40 i næste uge, og han vil cashe ind, mens tid er. Sådan fremstod han i hvert fald Vega, så lidt nerve var der i hans optræden, så minimal en pondus var der i den musikalske ledsagelse. Til tider nærmede scenariet sig en parodi.

Efter mindre end en halv time, måtte han om til DJ LT for at tjekke, hvad der nu var på programmet. Den udsolgte sal havde betalt en halv million for billetten, og de var fuldstændig klar til at gå amok og gjorde det.

Publikum var aftenens stjerner. Tålmodige ud over alle grænser, overbærende. Indtil Snoop pludselig leverede et elendigt dancetrack, så blev der buh’et - men ikke mere, end at det var glemt ti sekunder efter, da Snoop satte gang i House Of Pains klassiker »Jump Around« og derefter storhittet »Drop It Like It’s Hot«.

Da Snoop forlod scenen efter 55 min., havde de yngste i salen forlængst forladt ham til fordel for Facebook-opdateringer på deres telefoner.

Hvem: Snoop Dogg
Hvor: Store Vega torsdag