Søren Sætter-Lassen kvæstet på teater

Søren Sætter-Lassen, da han fik Reumert-prisen Årets Mandlige Hovedrolle overrakt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skuespilleren Søren Sætter-Lassen har fået et kompliceret benbrud, efter en kulissevæg væltede ned oven på ham til en prøve i Skuespilhuset fredag.

Det bekræfter kommunikationschef David Pepe Birch over for bt.dk.

- Jeg kan bekræfte, at det er Søren Sætter-Lassen, der blev ramt af ulykken. Søren skal opereres og er ramt at et kompliceret benbrud. Kollegaen skuespiller Peter Gilsfort er med på hospitalet, siger han.

Skuespilleren, der i september er aktuel i Bille Augusts første danske film i mange år film »Marie Krøyer«, er ved bevidsthed, men er altså kommet alvorligt til skade ved en prøve på forestillingen Lulu på det Kongelige Teater.

- Lægerne er ved at analysere en scanning af ham, og jeg har ikke selv været i kontakt med ham, så jeg ved ikke, hvordan han har det, men han er ved bevidsthed, og hans familie er underrettet, siger kommunikationschefen.

Det Kongelige Teater har foreløbigt aflyst alle forestillinger indtil d. 18. september, men det vides endnu ikke, om Søren Sætter-Lassen er på benene igen til den tid.

- Det er jo ikke til at sige, når det er en så alvorlig skade som et kompliceret benbrud, siger David Pepe Birch.

Søren Sætter-Lassen er født i Horsens i 1955 i Horsens og blev uddannet skuespiller på Odense Teater i 1978. Han har været ansat på Det Kongelige Teater siden 1991, hvor han er kendt som en stærk karakterskuespiller. Han har vundet to Reumert-priser og har medvirket tv-serierne »Bryggeren«, »Rejseholdet« og »Taxa«. Han har også være med i filmene »I Kina spiser de hunde« og »Sort høst«.

Både politiet og Arbejdstilsynet har undersøgt ulykken, men der er endnu ikke klarlagt, hvad der er skyld i ulykken. Indtil da kommer scenen til at stå tom hen.

- Man kan ikke have en masse skuespillere stående på en scene, hvis der er fare for, at den falder ned. Lige nu er vi selv ved at undersøge, hvad der er sket, siger David Pepe Birch.

Bt.dk har forsøgt at få en kommentar fra Søren Sætter-Lassen, men det har ikke været muligt.