Søn af Beatle-vikar: Film vil krænke min far

Da The Beatles gav koncert i Danmark, sad Jimmie Nicol bag trommesættet. Siden gik han i hundene. Nu er der planer om at omsætte hans livshistorie til en spillefilm.

The Beatles under deres besøg i Danmark, hvor Jimmie Nicol (yderst til venstre) var vikar for bandets trommeslager Ringo Starr. Fold sammen
Læs mere
Foto: Tage Nielsen

I juni 1964 spillede The Beatles to koncerter i K.B. Hallen. Det var både første og sidste gang, at gruppen optrådte i Danmark, og på scenen var et nyt ansigt.

Ringo Starr havde fået fjernet mandler og var syg, så i ellevte time blev den ukendte Jimmie Nicol skubbet ind bag trommesættet efter en hurtig tur til frisøren, hvor han fik det karakteristiske Beatles-hår.

Jimmie Nicol var kun med The Beatles på turné i 13 dage. Da Ringo Starr blev frisk igen, var det farvel og tak til Beatle-vikaren.

Det var ikke nemt for Jimmie Nicol at smage berømmelsens frugter for derefter at ende som en parentes i Beatles-historien. Ifølge biografien »The Beatle Who Vanished« har hans liv blandt andet været præget af misbrug og økonomiske problemer, og han har gemt sig for både offentligheden og sin egen familie.

En spillefilm baseret på biografien er nu på tegnebrættet. Bag planerne står Alex Orbison og Ashley Hamilton, der er børn af henholdsvis musikeren Roy Orbison og skuespilleren George Hamilton. Med et tredje barn blander sig nu i planerne. Det er Jimmie Nicols søn, den 58-årige Howie Nicol, som i den britiske avis The Sunday Times beder filmproducenterne om at lade hans far være.

»Forestil dig at de ting, du gjorde, da du var 23-24 år forfulgte dig resten af livet,« siger Jimmie Nicol i The Sunday Times.

Howie Nicol har ikke haft kontakt med sin far i 13 år. Han ved ikke, hvor han bor - eller sågar om han er i live -  men han er helt sikker på, at Jimmie Nicol ikke vil bifalde filmplanerne.

»Han vil føle sig krænket over en film, der definerer ham. Det vil være forfærdeligt,« siger Howie Nicol, som på den anden side forstår musikhistorikere og Bealtes-fans interesse for Jimmie Nicols skæbne.

Jimmie Nicol har tidligere være meget tilbageholdene med at tale om sine Beatles-oplevelser.

I et interview har Paul McCartney givet udtryk for, at det var meget vanskeligt for Jimmie Nicol at være en feteret stjerne den ene dag og glemt den næste. Det var også en stor opgave at vikariere for Ringo Starr, og ifølge Paul McCartney plejede Jimmie Nicol at svare: »It's getting better«, når han spurgte ham, hvordan det gik med at håndtere presset. Svaret har tjent som inspiration til sangen »Getting Better« på albummet Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band.

Jimmie Nicol blev for år tilbage ramt af et rygte om, at han var død. Det viste sig ikke at være tilfældet. Hans seneste bekræftede tilholdssted var en beskidt lejlighed i Kentish Town nord for London, og ifølge hans tidligere naboer bor han formentlig i Mexico i dag.