Socialdemokratiets retsordfører mener, det er »no-go«, når voksne mænd udnytter deres position til seksuelle ydelser fra et barn

Ugen på kanten: Der er socialdemokratisk tema i denne uge. Ikke med nationalsocialdemokratisme. Bare et blik på, hvad de, der bestemmer over os allesammen, har gang i. Aminata Amanda Corr dissekerer ugen, der gik.

Er det tarveligt, at medierne skriver om udenrigsminister Jeppe Kofods (S) forhold til en 15-årig pige? (Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Philip Davali
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Medierne er dumme. Medierne er onde. Det er efterhånden, hvad man kan udlede af Socialdemokratiets kampagner. Enten er vi for tarvelige, når kulturminister Joy Mogensen elsker »Absolute Music«, eller også er vi for tarvelige, når en 34-årig mand har sex med en 15-årig pige.

De stakkels socialdemokrater har det med andre ord meget svært med, at vi i mediehusene har til opgave at holde øje med, hvad de render og laver.

Eksempelvis har man for nylig kunnet læse i Altinget eller høre i »Genstart« – hos DRs podstar Knud Brix – om Socialdemokratiets hyggelige og meget hemmelighedsfulde erhvervsklub, hvor anonyme pengedonorer kan købe sig til møder med landets ministre for 20.000 kroner. Og hvor er det bare mega tarveligt, at journalister prøver at finde ud af, om der er tale om korruption. Æjh, giv dog Mette og co. noget arbejdsro.

Men så er det jo godt, at Henrik Sass Larsens datter kan skrive en omdiskuteret kronik i Jyllands-Posten, hvor hun bebrejder medierne, at hun blev mobbet i folkeskolen. Og så kan alle socialdemokrater dele kronikken på sociale medier med en forarget kommentar, fordi, øv altså, hvor er medierne bare tarvelige.

Pernille Rosenkrantz-Theil var på pletten, Peter Hummelgaard var på pletten, Trine Bramsen var på pletten. Og sikkert flere, men jeg har ærligt talt ikke gidet nærstudere samtlige socialdemokraters profiler på sociale medier. Livet er for kort.

Ingen af dem ville stille op til interview om, hvad det var, medierne havde gjort så forkert dengang med Henrik Sass. Det var bare en gratis omgang »ned med medierne«.

Og ingen forholder sig til, om Henrik Sass Larsen måske selv havde indflydelse på, hvordan livet formede sig for ham og hans datter. Måske – altså, måske – skrev medierne om hans forhold til Suzuki-Torben, fordi han havde et forhold til Suzuki-Torben?

Måske skrev medierne om Henrik Sass Larsens forhold til Suzuki-Torben, fordi han havde et forhold til Suzuki-Torben. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen.

Jeg ved godt, det lyder helt fjollet, men jeg tror bare, jeg synes, at det egentlig er i offentlighedens interesse at belyse det, når en folketingspolitiker har den slags forbindelser. Måske er det bare mig. Måske skal man i virkeligheden tænke det således: Jo mere magthavere forsøger at miskreditere dem, der skal fortælle offentligheden om deres gøren og laden, des mere har de at skjule. Måske. Måske måske måske.

Ej, nu skal jeg også passe på ikke at lyde som en bitter, gammel dame med ravhalskæder og korthårsfrisure, der sidder i en broderet øreklapstol og hader livet. Jeg tager det egentlig som et kompliment, når de lidt stive, halvkedelige politikere synes, at vi i medierne er for meget. Der er ikke noget så motiverende som en klagemail fra en politiker over nærværende klumme.

Vi må videre. Men ikke for meget videre. Vi bliver i Socialdemokratiet.

»For mig er det ret sort/hvidt, at det er bare et no-go. Og hvis det er sådan i dag, at loven er sådan, at man kan sidde og have en meget, meget intim relation, må vi jo kigge på, om loven er god nok,« siger socialdemokratiets retsordfører Jeppe Bruus. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe.

Hvis man har fulgt med i denne klumme i en rum tid, ved man, at der er en herre, vi har for vane at genbesøge, når nogen har lavet noget grisset noget. Og det er lige netop, hvad der nu skal ske.

En tidligere efterskolelærer blev frikendt for blufærdighedskrænkelser efter at have haft et forhold til en elev. Og nu vil en række partier kigge på lovgivningen. Herunder Socialdemokratiet.

Og man skulle tro, det var noget, jeg har fundet på, men det er det altså ikke. Der er tale om en 15-årig pige, Sofie Larsen, som har haft modet til at råbe op om, hvor ækelt det er, når en voksen mand bruger sin position over for et barn til at skaffe sig seksuelle ydelser.

»For mig er det ret sort/hvidt, at det er bare et no-go. Og hvis det er sådan i dag, at loven er sådan, at man kan sidde og have en meget, meget intim relation, må vi jo kigge på, om loven er god nok,« siger socialdemokratiets retsordfører Jeppe Bruus om sagen.

… Men … Jo, altså ikke mere no-go, end at Jeppe Kofod er landets udenrigsminister.