Snart åbner nyt og bæredygtigt hotel i København – der er bare ét dilemma

Flere københavnske hoteller slår sig op på at være bæredygtige. Samtidig lever de af turister, der flyver ind fra hele verden. Det paradoks ønsker hotelkæde at sætte på dagsordenen: »Det er vigtigt, at vi tør tale om det her.«

Siden 90erne har netop Guldsmeden Hotels været klimaduks på parametre som lokal madproduktion, genbrug og grøn arkitektur. Søren Bidstrup

I denne uge åbner et nyt hotel i København.  Her kan man som rejsende lægge hovedet på en blød pude med dyrevenligt indhold, frit for dun og svøbt i økologisk bomuld og genbrugspolyester.

Man kan også bruse sig under vand, der ved hjælp af en særlig NASA-teknologi renser sig selv med en besparelse af vandforbruget på op til 90 procent, ligesom et par genanvendelige plastflasker på værelset er udstyret med teksten »Great water straight from the tap« for at undgå, at gæsterne køber kildevand.