Skuespiller: Game of Thrones er bare bryster og drager

Britiske Ian McShane, der afslører noget af handlingen i den kommende "Game of Thrones" sæson, opfordrer fans til at få et liv.

OBS: Artiklen indeholder enkelte detaljer, som kan være afslørende om den kommende sæson af serien.

Hvis der er noget, man ikke skal spøge med, så er det handlingen i kommende afsnit af HBO-serien »Game of Thrones«.

Der værnes om hver en oplysning, som var det insider-viden før en 20 milliarders børsintroduktion, og selv den mindste antydning og uoverlagte skygge i en trailer tolkes og endevendes af fansene med en ihærdighed, som børn der forsøger at kigge gennem gavepapiret juleaften.

Det har den britiske skuespiller Ian McShane fået at mærke, efter at han i weekenden i flere interview lystigt har fortalt løs om sin rolle i den kommende sjette sæson af »Game of Thrones«, hvor første afsnit får premiere 24. april.

Mens andre og mere centrale skuespillere har for vane at slå syv jernkors for sig, hvis nogen spørger til den mindste flig af handlingen, tager Ian McShane det ganske afslappet.

Foto: MIKE NELSON.

I et interview med BBC fortalte han om sin rolle i serien som en tidligere kriger, der nu er præst og skal hjælpe med at genoplive en af seriens mere populære hovedkarakterer fra de døde.

Det kan så næsten kun være enten Jon Snow eller »The Hound«, den rå soldat, der viste sig som et godt menneske, lød opfølgningen, hvortil McShane svarede, at han kunne da sige så meget, som at det ikke var den første af dem. Så....

Ian McShane er 73 år og har været skuespiller i over 50 af dem - blandt andet i serier som »Deadwood« og titelrollen i 80'ernes »Lovejoy« og som »Kaptajn Sortskæg« i »Pirates of the Caribbeans 4« har han leveret tunge præstationer, så han tager postyret omkring »Game of Thrones« med ophøjet ro.

»Hvis du siger den mindste ting om den serie, går internettet amok. Jeg blev beskyldt for at afsløre handlingen, men jeg mener - få dog et liv. Det er jo bare bryster og drager,« lyder kommentaren i et interview i britiske »The Telegraph« - hvor han så i øvrigt fortsætter med at afsløre udviklingen i serien - blandt andet hans egen rolle.

»I was accused of giving the plot away, but I just think get a f---ing life. It’s only tits and dragons.«

»Jeg var ikke sikker på, at jeg var klar til forpligte mig til flere sæsoner, men de sagde, at det kun var for en enkelt sæson. Det måtte jo betyde, at jeg dør inden slutningen af sæsonen. Strålende - jeg er med,« fortæller Ian McShane, der i øvrigt havde set frem til at arbejde sammen med sin gamle ven Stephen Dillane, der spiller Stannis Baratheon. Men det blev der ikke noget af - »ham har vi slået ihjel,« lød beskeden.

Så hvis det står til troende, er det endnu en spoiler til de mange ventende fans af »Game of Thrones«. Som i den kommende sæson jo som bekendt har endnu et dansk islæt ud over Nikolaj Coster-Waldaus Jamie Lannister, når Pilou Asbæk dukker op som en brutal sørøverkaptajn af en onkel til Theon Greyjoy. Men der er altså ikke kommet nogen spoilere fra ham.