Skuespilhuset er populært

»Hamlet« er nummer tre på Det Kongeliges top ti-liste, men operaen topper stadig dog ikke på de dyreste pladser.

Foto: Brian Bergmann Fold sammen
Læs mere

Skuespillet på Det Kgl. Teater er for første gang i mange år med på top ti-listen over teatrets mest solgte løssalgsbilletter, før sæsonen åbner.

Premieren på William Shakespeares »Hamlet«, som åbner det ny skuespilhus ved Kvæsthusmolen med Nicolas Bro i titelrollen, ligger som nummer tre på bestsellerlisten, mens dramatiseringen af Erling Jepsens seneste groteske familieopgør, »Med venlig hilsen«, der har Ghita Nørby i hovedrollen, ligger på sjettepladsen.

»Skuespilhuset og de forestillinger, der spilles, har en synlig effekt på billetsalget,« siger teatrets kommunikationschef Kresten Schultz Jørgensen med tilføjelsen: »Heldigvis.«

Ellers er det operaen, der fortsat trækker læsset med Puccinis »La Bohème« i toppen, efterfulgt af »Den glade enke«. Lidt længere nede på listen ligger »Tosca«, nyopsætningen af balletjuleklassikeren »Nøddeknækkeren« og premieren på den cubanske balletlegende Alicia Alonsos »Don Quixote«.

Det er også operaen, der er den dyreste kunstart, og billetpriserne er sat derefter, men har tilsyneladende ramt loftet denne gang med den seneste prisstigning til 810 kr. for de bedste pladser til tre af opsætningerne, de to Puccini-operaer og Verdis »Don Carlos«.

»Tidligere var operaens dyreste pladser hurtigst udsolgt. I år er der stadig billetter at få i alle priskategorier, og det viser, at efterspørgslen på de dyreste ikke er uendelig,« noterer kommunikationschefen.

Nationalscenen har på nuværende tidspunkt solgt 200.000 billetter. Det svarer til godt 40 procent af det samlede antal. Da løssalget åbnede i mandags blev der solgt 28.000 billetter knap halvdelen over nettet. Det svarer stort set til salget sidste år ved samme tid med en lille pil opad.