Skoletrætte og guldklædte Bastian vinder børnenes MGP

MGP 2017. Boxen i Herning. Sang 8 Bastian. Til BT Fold sammen
Læs mere
Foto: Bo Amstrup

Guldklædte Bastian fra Halvø havde kigget i krystalkuglen, da han valgte tøj til børnenes melodigrandprix 2017 lørdag aften.

Da sangene var sunget, og stemmerne talt op, kunne han nemlig lade sig hylde som vinder med sangen "Frikvarter".

Sangen handler om, at Bastian er træt af at sidde stille i skolen. Han vil meget hellere have frikvarter og hygge sig med vennerne.

Mere end 400 sange var blevet sendt ind til DR, og af dem havde ti fundet vej til showet i Jyske Bank Boxen i Herning, hvor årets show blev afholdt.

Det blev styret af børneværten Sofie Østergaard og sangerinden Barbara Moleko.

Efter de ti optrædener blev tre sange stemt i finalen. Foruden vindersangen var det JeppAnnas "Jeg kan gøre, hvad jeg vil" og Edwards "Dans med mig", der slap gennem nåleøjet.

Afgørelsen var tæt, men med 38 procent af stemmerne strøg Bastian til tops.

Det var 17. gang, at børnenes MGP løb af stablen. Første gang var i år 2000, hvor to piger i gruppen Femininum vandt med sangen "Sort, sort snak".

Kun i 2010 var der ikke noget MGP, fordi DR valgte at holde en pause for at overveje fremtidens koncept.

Sidste år var det pigegruppen Ida og Lærke, der vandt med sangen "Bar' for vildt", som også kickstartede lørdagens show.

Mens der blev voteret hjemme i stuerne, optrådte vinderen af de voksnes melodigrandprix, Anja Nissen. Desuden optrådte alle deltagerne sammen med fællesnummeret "Vi gør det igen".

/ritzau/