Skøjtebanen på Kongens Nytorv er sløjfet – lørdag åbner ny skøjtebane på Christianshavn

Har man hang til klinger under fødderne, men leder efter et sted at aktivere dem, kan man glæde sig over, at en ny københavnsk skøjtebane åbner på Christianshavn på lørdag.

Skøjtebanen ved Kongens Nytorv genopstår ikke. Men på Christianshavn åbner i år en helt ny skøjtebane. Fold sammen
Læs mere
Foto: Casper Christoffersen

Der er ingen udsigt til et comeback til skøjtebanen på Kongens Nytorv i år, men man kan stadig komme på glatis i byen – hvis man tager turen til Christianshavn.

På Grønlandske Handels Plads, der i de varmere måneder huser madmarkedet Broens Gadekøkken, er man klar med en afløser. Lørdag åbner en 600 kvadratmeter stor skøjtebane, lige hvor man krydser Inderhavnsbroen, hvor der bliver rig mulighed for at skøjte med udsigt over havnen.

Jesper Møller, initiativtager

»Jeg er meget stolt over, at vi også om vinteren er med til at forbinde København med et aktivt by- og uderum.«


Lørdag kl. 12 åbner skøjtebanen med en såkaldt soft opening.
»Vi har aldrig prøvet det før, så vi kalder det en soft opening. Man er velkommen til at komme med feedback og input til det man oplever på skøjtebanen, siger Signe Thanning, der er PR-ansvarlig for Broens Gadekøkken.

Broens Gadekøkken, som man kender det, holder ikke åbent, men der er forskellige barer og boder åbne, der sørger for julestemning, så man eksempelvis kan få gløgg, irish coffee eller varm saft. En række madboder vil også være åbne, så man kan få stillet sulten.
Fredag 29. november er der åbningsfest på pladsen, med opvisningsshow, DJ og skøjtedisko. Lørdag 30. november vil der være kreativt juleværksted, og søndag 1. december kan man møde julemanden.

Der kan lejes skøjter for 50 kr., men ellers er det gratis at komme på is. Vil man have hele familien med på isen, kan man leje såkaldte skøjtebuddies, der er små støtter, man kan klamre sig til. Og er børnene helt små, kan man leje bobskates med to klinger, så det er lettere for de yngste.

Det er folkene bag Broens Gadekøkken og Noma, der står for etableringen af den nye skøjtebane. Her har man et behov for at »give noget tilbage til byen«.

»Jeg er meget stolt over, at vi også om vinteren er med til at forbinde København med et aktivt by- og uderum. Vi håber, at den nye skøjtebane kan være med til at sætte rammerne for mange hyggelige stunder og ikke mindst være et centralt pejlemærke i byen,« siger Jesper Møller, der er manden bag Broens Gadekøkken, og som er en af initiativtagerne til skøjtebanen.

Skøjtebanen på Kongens Nytorv bliver på grund af det såkaldte anlægsloft ikke til noget, men det bliver muligt at skøjte kommunalt et andet sted i byen.

»Den gamle skøjtebane på Kongens Nytorv var slidt op, så vi skulle lave en ny skøjtebane, og der har vi i stedet for valgt at placere den på Genforeningspladsen i Nordvest, fordi vi på mange måder mener, at det er et område, der i langt højere grad har brug for idrætsfaciliteter,« siger det socialdemokratiske medlem af Kultur- og Fritidsudvalget Jonas Bjørn til TV 2 Lorry.

Vil man stå på skøjter andre steder i byen, åbner en spritny skøjtebane på 1.000 kvadratmeter i Enghaveparken på Vesterbro efter planen 14. december. Traditionen tro kan man også stå på skøjter på Frederiksberg Runddel, der åbner for skøjteløb 30. november.