Skøjte-sjov

»Blades of Glory« er kun til dem, der ikke kan få nok af mænd i spandex-dragter, kitschet kunstskøjteløb og platte jokes.

Er du enig med berlingskes anmelder?

Skriv din egen mening | Se hvad andre læsere mener.

Egentlig er det mærkeligt, at der ikke for alvor er lavet en komedie om kunstskøjteløb før, for sporten har så mange idiosynkrasier, at de i forstørret tilstand er nemme at gøre grin med. Men nu sker det med »Blades of Glory«, hvor to mænd danner par.

Det er macho-stjernen Chazz Michael Michaels, i Will Ferrels skikkelse og overspillende stil, og den fimsede og føntørrede Jimmy MacElroy (Jon Heder). De er dødelige rivaler i sololøb, og da de begge vinder verdensmesterskabet og må dele podiet, går det galt. De kommer skandaløst op at slås og mister retten til at skøjte solo igen ved de store konkurrencer. Efter flere års nedtur øjner de en mulighed for at vende tilbage - i parløb - med hinanden.

Komediegenren, der udspiller sig i et lille, lukket og spøjst univers, er den amerikanske komiker Ben Stiller efterhånden selvlært ekspert i, blandt andet med den morsomme høvdingeboldfilm »Dodgeball«, og Stiller er da også initiativtager og producer bag »Blades of Glory«. Men til forskel for »Dodgeball« kniber det her med opfindsomheden, og hvordan det ender for mand-mand-parret er ikke så svært at regne ud, for filmen er ganske skabelonagtigt opbygget, og undervejs er man indlagt til plat komik en masse. Det ville sådan set være i orden, hvis man ikke også fik indtrykket af, at spøgefuldhederne er for nemme. Som om man har tænkt, at det er nok at klæde to mænd ud i glitrende, stramme dragter og lade dem lave mærkværdige positioner.

Det er det desværre ikke, heller ikke selv om filmen kun vil være fuldstændig fjollet og harmløs, og efter halvanden time har man absolut ingen trang til at se den igen - nogensinde.

Berlingske Tidende indbyder læserne til at give deres holdning til aktuelle udgivelser og begivenheder. De bedste bidrag kommer i avisen.

Skriv kort og kontant og klik på det antal stjerner den fortjener.

Skriv din egen anmeldelse