”Skate-parker skal tages seriøst"

Arkitekt Søren Enevoldsen står bag skateparken i Fælledparken, der er Europas største og nomineret til Byens Bedste Nye Initiativ. Han håber, at skateboarding bliver mere anerkendt fremover.

Skatere i Fælledparkens skatepark. Fold sammen
Læs mere
Foto: Dennis Lehmann
...
 

Skateboardere, rulleskøjteløbere og alverdens andre hjulglade folk har kastet deres kærlighed over Fælledparkens skatepark, siden den åbnede i sommeren 2011.

Læs også: Byens Bedste Nye Initiativ 

Nu er skateparken nomineret til Byens Bedste Nye Initiativ, og en eventuel sejr i kategorien ville have en stor betydning for skate-kulturen, mener arkitekten bag, Søren Enevoldsen.

- Det ville være fantastisk for skating at få den anerkendelse. Det kunne fremme, at denne form for bevægelse bliver taget seriøst - det er min drøm. Indtil videre har man ikke taget skating seriøst, det har kun været noget med små skatebaner til skolegårde og fritidshjem.

Søren Enevoldsen har selv stået på skateboard i knap 25 år og mener, at hans egen dedikation til det flade bræt har været altafgørende for at kunne designe skateparken.

- Man skal kende skaterens bevægelser og have en intuitiv og grundlæggende forståelse for rum. Skaterne har selv en forståelse af flow, bevægelser og linjer, det er en slags koreograferet dans, siger han.Læs også: "Målet var at bygge verdens bedste skatepark" 

Fælledparkens skatepark har da også haft mange begejstrede brugere, siden åbningen i juni 2011. Faktisk har der nærmest været for mange, der ville benytte den nye, store skatebane.

- Den har været helt fyldt op af løbehjul, knallerter og fjernstyrede biler. Men det er ikke en bane til alt på hjul. Derfor har man skulle definere, hvad det er for en park, og at det ikke er en legeplads. Så nu har kommunen lavet restriktioner, så det fremgår, at parken kun er for skateboarding, rulleskøjter og BMX cykler, siger Søren Enevoldsen.

Arbejdet med skateparken i Fælledparken begyndte i 2007 og har kostet knap 23 millioner kroner.