"Skandinaviske instruktører er hot"

"Taboo"-stjernen Tom Hardy er vild med danske instruktører: "De er ikke bange for pausen".

»Taboo«-aktuelle Tom Hardy, der her ses ie n scene fra serien, er vild med skandinaviske instruktører. Foto: HBO Nordic. Fold sammen
Læs mere

Egentlig var han i gang med noget helt andet, men danske Kristoffer Nyholm kunne alligevel ikke lade være med at tage telefonen, da den amerikanske producer Ridley Scott ringede. Og pludselig havde den danske instruktør sagt ja til at instruere de fire første afsnit af serien »Taboo«, der er udviklet af filmstjernen Tom Hardy.

Nyholm har tidligere instrueret den britiske psykologisk-horror-miniserie »The Enfield Haunting« – det var den, der havde fanget Ridley Scotts opmærksomhed. Men også Tom Hardy var meget glad for at samarbejde med Nyholm.

»Kristoffer Nyholm er et smukt menneske. Han har et stort hjerte og han er enormt åben overfor de forskellige måder, du kan fortælle en historie på. Han forstår farve, tempo, valg, storytelling. Med ham føler du hele tiden, at du er i gang med at udvikle noget. Du indspiller ikke bare,« siger Tom Hardy, der også tidligere har arbejdet med en dansk instruktør.  Det var under »Bronson« som blev instrueret af danske Nicolas Winding Refn.

»Men det var to helt forskellige oplevelser. Nyholm, er slet ikke lige så arrogant som Widing Refn, der hele tiden er den store auteur og taler om alt det, han har fundet på. Alle ved, at de fleste instruktører får deres inspiration fra andres arbejde. Sådan er det jo,« fastslår Tom Hardy. Han understreger dog, at skandinaviske instruktører som udgangspunkt har noget særligt over sig.

 

»The Scandi-guys are hot. De lader det pyskologiske spil udvikle sig på en sandfærdig måde. De er ikke bange for pausen,« siger Tom Hardy.
Kristoffer Nyholm blev i øvrigt tilbudt at instruere samtlige otte afsnit I første sæson af »Taboo«. Det tilbud afslog han for at arbejde på sit eget projekt, spillefilmen »Keepers«. De sidste fire afsnit er derfor instrueret af svenske-finske Anders Engström.