Skanderborg politi: Imponerende fredelig festival

Tre voldssager og lidt mere narkotika end normalt er, hvad politiet har måttet tage sig af på en ellers fredelig festival i Skanderborg.

Smukfest 2012. Poltiet beretter om en meget fredelig festival.Foto: Martin Ballund Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Ballund
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er ikke de store lovovertrædelser at berette om hos Skanderborg politi, når det gælder årets Smukfest. Faktisk har politiet oplevet en festival, hvor stemningen har været rigtig fin uden at kamme over.

- Vi har ikke fundet nogen våben, der har ikke været nogen sædelighedssager, og tyverierne er det halve af sidste år. Vi har oplevet en rigtig, rigtig fin festival, og jeg synes, at det er imponerende, at en festival kan foregå så roligt, siger Frits Kjeldsen, der er vicepolitiinspektør og chef for politiet i Skanderborg.

Flere narkosager

Politiet har til gengæld oplevet en stigning i antallet af narkotikasager. Ifølge Frits Kjeldsen skyldes det en strategiændring fra politiets side og ikke, at der er flere euforiserende stoffer i omløb på festivalen.

- Vi har haft 111 sager med narko mod 81 sager sidste år. Det skyldes, at vi fra politiets side har ændret strategi. Vi har ansporet vagterne på campingarealerne til at holde mere øje, og så har vi haft to indsatser med hunde søndag og onsdag for at signalere, at vi ikke accepterer stoffer på festivalen, siger Frits Kjeldsen.

Slået med krykke

Tre gange har politiet været involveret i voldssager på festivalpladsen, og de fandt alle sted fredag. 

Blandt andet måtte en 41-årig mand syes med 8 sting, efter at en 22-årig mand havde flækket hans pande med en krykke.

Lørdag var en 48-årig beruset mand involveret i et færdselsuheld, da han umotiveret kørte tværs over Horsensvej og blev ramt af en rutebil. Han meldes uden for livsfare, men er indlagt med en lille hjerneblødning.

Indsats til søs

Endelig har politiet for første gang haft en indsats kørende på søerne ved Skanderborg, hvor de blandt andet har kontrolleret, om folk havde redningsveste i deres både. 

Her blev det til 20 sager - ingen af dem handlede om spirituspåvirkning til søs.