Skanderborg-kok: Vores mad har smag og kærlighed

Ernæringsekspert Christian Bitz og kok Claus Holm arbejder i døgndrift på at lave mad med god smag og lækre råvarer på Danmarks Smukkeste Festival.

Foto: Esben Salling
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den gode smag og råvarer af høj kvalitet er i centrum i boden "Bitz og Holm," hvor kok Claus Holm og ernæringsekspert Christian Bitz laver mad til festivalgæsterne i Skanderborg.

Det er ikke slankemad men festivalkost med gode råvarer, der står på menuen, og for eksempel er den klassiske flæskestegssandwich lavet med svin fra Grambogård, groft rugbrød, timian og hjemmelavet sennep.

- Det er super hyggeligt at lave mad på festivalen og komme ud at møde folk. Mange har spørgsmål om sundhed, og andre kommer bare for at få noget ordentlig mad, siger Christian Bitz, som iført blå kasket og rødt forklæde er i fuld gang med at anrette og servere mad for gæsterne i bøgeskoven.

På bordene omkring ham står friskpresset juice af æble og gulerod, morgenmadskompletter med groft brød, krydderpølser, æg og bacon og bægre med ymer med blåbær og hjemmelavet müsli. Bestikket er heller ikke af plastic som i de andre boder men af træ for at understrege mantraet om høj kvalitet.

Motherfucking dyrt komfur

I baggrunden svinger kokken Claus Holm pander og gryder og kæmper for at opfylde de sultne festivalgæsters madønsker.

- Vores mad har smag og kærlighed. Det er det, de unge vil have, siger han. 

I år har kokken investeret i et komfur med seks gasblus, som har været "motherfucking dyrt," som han udtrykker det.

- Til gengæld spiller det virkelig. Vores mad er helt i top, det kan jeg godt garantere, siger han.

Vil gerne betale for kvalitet

A maden er i top, bekræfter en af gæsterne i madboden. 37-årige Henriette Møller Andersen, der for øjeblikket spiser en hjemmelavet croissant og nipper til en skål med melon, blåbær, ananas og blå druer. I aftes kom hun forbi Bitz og Holms madbod, men valgte den fra, fordi hun kunne købe en kyllingesharwarma til den halve pris i en bod tæt ved.

- Men den sharwarma var virkelig ikke særlig god, så det var nogle dumme penge at spare. Fremover vil jeg hellere give lidt ekstra for at være sikker på kvaliteten, siger hun.

I eftermiddag går Christian Bitz og Claus Holm på scenen i området "Sherwood" og fortæller gæsterne om sund mad, råvarer og kvalitet. Det bliver i selskab med komiker Simon Juul under sloganet "Don't try this i teltet."