SKAM bliver universitetspensum

Den populære serie SKAM er åbenbart ikke kun populær som underholdning. Nu skal serien også gøres til en del af pensum på Oslo Universitet.

Foto: PR-foto

Tusinder af fans verden over har fulgt med i Eva, Noora og Isaks liv, når den populære norske tv-serie SKAM er blevet vist. Mens fjerde sæson stadig kun er undervejs, kan fans forberede sig på, at serien fremover bliver en del af pensum på Oslo Universitet. Det skriver Jyllands-Posten.

Helt konkret vil SKAM indgå som case i en række forelæsninger om digital historiefortælling, der formidles af universitetets Institut for Medier og Kommunikation. Det skriver universitetet på hjemmesiden »Uniforum«.

»Populærkultur af og for unge kvinder er en genre, som universiteter ikke beskæftiger sig så meget med – Men det er vigtigt!,« siger Gry Cecilie Rustad, der er leder af studiet, til »Uniforum«.

Med SKAM på skoleskemaet forventer hun, at der vil blive en stor interesse for forelæsningerne, der bliver åbne for alle. Og inkarnerede fans er derfor også velkomne, hvor de, hvis alt går efter planen, får mulighed for at møde seriens instruktør, Julia Andem, der også skal indgå i undervisningen.

Indtil SKAM endeligt kommer på skemaet, kan man se et kort videoklip fra den kommende sæson af serien, der får præmiere i løbet af 2017 på den norske tv-kanal NRK.