Skal Leonardo DiCaprio spille Mads Mikkelsens rolle fra »Druk?«

Rettighederne til en engelsk version af Thomas Vinterbergs Oscar-vindende film er blevet solgt på auktion. Og det kan betyde, at en af Hollywoods største stjerner skal på »Druk«.

 
Fra scenen holdt instruktør Thomas Vinterberg en følelsesladet tale efter at have modtaget en Oscar. Fold sammen
Læs mere

Selvom danske Mads Mikkelsen efterhånden er et veletableret navn på den internationale filmscene, kommer han nok til at blive overgået i stjernestatus, hvis en engelsk version af Thomas Vinterbergs »Druk« nogensinde bliver indspillet.

Rettighederne til en engelsk version af Vinterbergs film med den internationale titel »Another round« er nemlig blevet solgt på auktion, og her har selveste Leonardo DiCaprio slået til. Den amerikanske megastjerne har via sit produktionsselskab Appian Way – sammen med firmaerne Endeavor Content og Makeready – købt rettighederne, og tanken er, at en engelsk version af »Druk« skal have DiCaprio selv i hovedrollen, skriver det amerikanske medie Deadline.

Vinterbergs film vandt natten til mandag en Oscar for Bedste Internationale Film, men allerede inden Vinterberg fik statuetten i hånden, var der stor interesse for rettighederne til filmen. Ifølge det amerikanske medie var det muligheden for at se Leonardo DiCaprio i Mads Mikkelsens rolle, der var afgørende for, at stjernen fra »Titanic«, »Inception«, »Blood Diamond«, »Django Unchained«, »The Revenant«, ja og mange, mange andre store film, løb med rettighederne.

B.T. fangede Vinterberg kort efter nyheden kom frem, og den danske instruktør kunne bekræfte oplysningen.

»Det, synes jeg, er vildt spændende. Andre menneskers fortolkning af det, jeg har skrevet – og i dette tilfælde, det jeg har skrevet sammen med Tobias Lindholm – synes jeg er spændende og interessant at se, hvad de får ud af det,« siger han til B.T.

»Jeg synes, at han er en fuldstændig fabelagtig skuespiller og måske verdens eneste reelle filmstjerne, og så synes jeg, at han samtidig har taget virkelig gode, sunde, intelligente valg igennem hele sin karriere. Jeg er meget spændt på, hvad der kommer ud af det.«

»Kedelig og tyndbenet« eller mentalt pensum for alle danskere

Reaktionerne på Vinterbergs Oscar-sejr har overvejende været positive. Dog kunne svenske SVTs filmkritiker ikke dy sig for at putte lidt malurt i bægeret:

»Den er pubertær og kedelig på den måde. Filmen tegner et billede af mændene som rene drenge, mens kvinderne bare skal tage hånd om dem. Det er ekstremt konventionelt,« lød det fra filmkritikeren Fredrik Sahlin.

Her på Berlingske har kulturredaktør Nathalie Ostrynski begået dagens leder om Vinterbergs fornemme bedrift. Og hun er anderledes positiv i tonen:

»'Druk' er en elegant og skarp dissekering af, hvem vi danskere er. På sin egen stilfærdige facon kræver filmen af os, at vi får stillet os selv det sværeste spørgsmål af dem alle: Hvad vil vi egentlig med livet?«

Thomas Vinterbergs film var en blandt to danske vindere på Oscar-natten. Også Mikkel E.G. Nielsen modtog en gylden statuette, da han vandt Bedste Klipning for filmen »Sound of Metal«.