Skal København have en kæmpe, flydende energi-and?

Bæredygtighed og kunst kan sagtens gå hånd i hånd. Se en engelsk designgruppes spøjse forslag her.

Foto: Land Art Generator Initiative: Hareth Pochee, Adam Khan, Louis Leger, Patrick Fryer
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Du har måske ikke lige umiddelbart hørt om Land Art Generator Initiative før. Men den verdensomspændende konkurrence, hvor designere, arkitekter og ingeniører dyster om at finde smukke løsninger på verdens energi-udfordringer løber i år af stablen i København.

Billedgalleri: Se alle de vilde projekter fra designkonkurrencen

Teams fra hele kloden har således indsendt deres forslag til æstetiske energi-løsninger ved Refshaleøen, og især et af forslagene, har for alvor fået de internationale medier til at spærre øjnene op. Der er nemlig tale om en kæmpemæssig and, som kan flyde rundt i havnen og producere energi ved hjælp af solpaneler og vandturbiner.

Den såkaldte "Energy Duck" er formgivet efter den danske ederfugl, som er en stor og kraftig hav-dykand. Helt som sit forbillede, vil energi-anden kunne synke med vilje, og dermed producere energi, når det fossende havnevand passerer en række turbiner.

Til hverdag ville anden dog primært flyde stilfærdigt rundt og samle energi via en "fjerpragt" bestående af solceller. Tanken er, at besøgende skal kunne opleve anden indefra i et besøgscenter, og dermed komme helt tæt på moderne og bæredygtig energiproduktion.

Det er en engelsk design-gruppe fra London bestående af Hareth Pochee, Adam Khan, Louis Leger og Patrick Fryer, som står bag det anderledes og humoristiske forslag. Du kan læse mere om "Energy Duck" og se de andre flotte bidrag til konkurrencen her.

Om København er klar til et nyskabende, underholdende og ikonisk elværk i form af en gigantisk badeand, må tiden vise. Vinderne af designkonkurrencen Land Art Generator Initiative kåres i København d. 3. oktober.