Skab selv oplevelsen

Tre eksempler på kulturoplevelser hvor deltagerne bliver inddraget.

»Kunst i sollys« i Ishøj. Foto: PR Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Drømmerne - en gastronomisk fortælling

Kokken Mette Martinussen fra 1.th har skruet op for de teatralske elementer i den nye gastronomiske fortælling, »Drømmerne«, der er inspireret af Karen Blixen.

Når gæsterne har sat sig ved spisebordet, begynder en historie om operasangerinden Pellegrinoa Leone.

»Drømmerne« handler om roller og identitet. Fortællingen rummer lige dele mad og iscenesættelse, og grænserne mellem de optrædende og publikum (middagsgæsterne) bliver brudt, da gæsterne bidrager med deres egne historier ved bordet.

Der er flere sceneskift i madteatret, hvor gæsterne kommer til at indtage deres mad i forskellige rum. Der er premiere på »Drømmerne« 10. juni på 1.th.

Kunst i sollys

Ti kunstnere og kunstnergrupper forvandler på kunstmuseet Arkens initiativ strækningen fra Ishøj by til Strandparken til en levende kunstarena med skulpturer, installationer og performances. Kunstværkerne inviterer publikum til at lege, møde nye mennesker og se omgivelser på nye måder. Forbipasserende kan for eksempel tage en gyngetur over vandet i den tyske kunstner Thilo Franks gyngeinstallation.

»Kunst i sollys« er frit tilgængelige for alle og ikke forbeholdt Arkens gæster. Den udendørs udstilling er netop åbnet og kan opleves frem til 13. september.

Så syng da, Danmark

DRs koncertkor og dirigent Michael Bojesen står jævnligt i spidsen for fællessangskoncerterne »Så syng da, Danmark«. Det professionelle kor med op til 75 sangere synger for, og publikum stemmer i.

Koncerten bliver krydret af en gæstesolist, som giver smagsprøver på sit bidrag til den danske sangskat. Næste gang, arrangementet bliver afholdt, er 14. juni.