Sjældent foto viser Monroe med JFK

Det første kendte foto af Marilyn Monroe og John F. Kennedy er dukket op til overfladen.

Billedet viser både Marilyn Monroe, John F. Kennedy og Robert F. Kennedy og er taget 19. maj 1962. Fold sammen
Læs mere

Et sjældent foto viser nu Marilyn Monroe og John F. Kennedy sammen. Det er det eneste kendte foto af de to sammen og stammer fra aftenen 19. maj 1962, hvor Monroe udødeliggjorde ordene "Happy birthday, Mr. President" med en halvlummer fødselsdagssang til den dengang 45-årige Kennedy.

I går, hvor hun ville være fyldt 84 år, dukkede det sort/hvide billede op i offentligheden. Det forestiller Marilyn Monroe, John F. Kenndy og Robert F. Kenndy og er taget af Hvide Hus-fotografen Cecil Stoughton.

- Der findes så vidt vides ikke andre fotos af Marilyn og JFK, og det er ikke, fordi de aldrig blev fotografet sammen. De blev ofte fanget på film dengang, men FBI og Secret Service konfiskerede billederne hver gang, siger filmproduceren Keya Morgan, som købte det originale foto af Stoughton i 2008, til CNN.

Det var Marilyn Monroes sidste store offentlige optræden, inden hun på mystisk vis døde i august samme år.

- Marilyn døde kun måneder efter billedet blev taget. Præsident Kennedy døde året efter, og Bobby et par år efter det. Så det er et hjemsøgende foto, og det eneste af de tre sammen, siger Keya Morgan.