Sjælden Harry Potter-bog solgt for mere end 200.000 kroner

Onsdag blev en sjælden Harry Potter-bog solgt for 27.500 pund i London. Bogen er købt for 22 år siden og indeholder en fejl.

J. K Rowlings bøger om Harry Potter og vennerne Ron Weasly og Hermione Granger bliver generelt solgt for store beløb, når de er under hammeren.  Fold sammen
Læs mere
Foto: NF
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En sjælden førsteudgave af J. K. Rowlings fortælling om Harry Potter blev onsdag solgt på en auktion i London.

Chiswick Auctions stod for at sælge førsteudgaven af »Harry Potter og De Vises Sten« og havde regnet med at skrabe mellem 15.000 og 20.000 pund ind for den første fortælling om troldmanden.

»Hvis du også har en gammel udgave af den første fortælling om troldmanden liggende, skal du måske tjekke, om den også hører til førsteudgivelsen«


Beløbet endte dog på 27.500 pund svarende til 213.000 kroner.

Fejl i bogen

Den sjældne udgave af J. K. Rowlings bestseller blev solgt for flere tusind pund på trods af en fejl. På side 53 i bogen optræder ordene »1 tryllestav« to gange i en liste over udstyr.

J. K. Rowling udgav sin første bog om den unge troldmand, »Harry Potter og De Vises Sten« i 1997. 10 år senere afsluttede hun fortællingen med »Hary Potter og Dødsregalierne«. Fold sammen
Læs mere
Foto: CARL COURT.

Den sjældne udgave blev solgt af en privat britisk samler, som købte bogen for 22 år siden, da Harry Potter-fænomenet var ganske nyt.

Hvis du også har en gammel udgave af den første fortælling om troldmanden liggende, skal du måske tjekke, om den også hører til førsteudgivelsen. Der findes nemlig i alt seks Harry Potter-bøger i samme udgave som den, der blev solgt onsdag i London. Det skriver My London.

Store beløb for Potter-bøger

Harry Potter-bøgerne er før blevet solgt for store beløb, når de har været under hammeren til auktioner. I juli blev en anden førsteudgave af »Harry Potter og De Vises Sten« solgt for 28.500 pund. I bogen stod der ligeledes »1 tryllestav« to gange.

I 1997 udgav J. K. Rowling den første fortælling om troldmanden Harry Potter, der opdager sit magiske ophav på sin 11-års fødselsdag.

Senere har den succesfulde forfatter udgivet yderligere seks bøger i historien om den unge troldmand. Den sidste og afsluttende bog, »Harry Potter og Dødsregalierne« kom på gaden i 2007.