Silas Holst får hovedrollen i "Flashdance - The Musical"

80er-musicalen "Flashdance" med Silas Holst og Sicilia Gadborg bliver åbningsforestilling, når den nyrenoverede teatersal i Scandic Falkoner åbner om knap to år.

Sicilia Gadborg og Silas Holst får de bærende hovedroller, når musicalen »Flashdance« om knap to år åbner den totalrenoverede teatersal i Scandic Falkoner. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter storsuccessen med »Dirty Dancing« har musicalentreprenøren Jesper Winge Leisner og hans The One and Only Company fået kig på endnu en populær 80er-musical til åbningen 8. marts af Danmarks største musicalscene, den totalrenoverede teatersal i Scandic Falkoner på Frederiksberg.

Det bliver »Flashdance The Musical« baseret på filmen »Flashdance« fra 1983, der blev én af 1980ernes mest ikoniske amerikanske kærlighedsfilm. Og i hovedrollerne har The One and Only Company sikret sig de seneste års nok mest populære musicalstjerne herhjemme, Silas Holst, sammen med danseren og skuespilleren Sicilia Gadborg, der ligeledes har medvirket i en række musicals.

Filmen »Flashdance« blev en gigantsucces over hele verden, da den fik premiere i 1983, og soundtracket er et af periodens bedst sælgende album med over seks mio. solgte eksemplarer alene i USA. Filmen blev omskabt til musicalversion i 2008 og har efterfølgende været opført bl.a. på West End og på turné i England og USA. I Sverige blev musicalen opført i Stockholm og Göteborg i 2014, hvor den blev en megasucces og solgte endnu flere billetter end »Dirty Dancing The Musical«

»Flashdance The Musical« bliver - efter »Dirty Dancing« og »Saturday Night Fever« den tredje store dansemusical baseret på filmhits fra 1970’erne og 80’erne, som The One and Only Company producerer. Forestillingen skal inscenesættes af den svenske instruktør Anders Albin, som også instruerede den svenske udgave, sammen med den amerikanske koreograf, Tim Zimmermann, og kapelmester og musikalsk arrangør Joakim Pedersen.

Salen i Scandic Falkoner bliver Danmarks største musicalteater med godt 2.000 pladser. De kommende to års totalrenovering vil bl.a. give salen en helt ny og komfortabel stoleopbygning, nyt state-of-the-art lydanlæg, ny akustisk konfigurering af salen og helt opdateret, elektronisk sceneteknik.

Også publikumsområderne uden for salen bygges helt om med nye restauranter og flere lettilgængelige barer, oplyser  The One and Only Company.